AcasăActualitateBucureștenii și traficul. Ore în șir la volan, mai mult pe loc...

Bucureștenii și traficul. Ore în șir la volan, mai mult pe loc decât în mișcare

Orașul București rămâne pe primele locuri în topurile care nu ne fac să ne mândrim cu a noastră Capitală. Un studiu recent arată câte ore din viață își pierde un bucureștean în trafic.

Studiul menționat mai sus arată că Bucureștiul este pe locul 19 într-un clasament în care au fost incluse 989 de orașe, atunci când vine vorba de aglomerația din trafic.

Specialiștii susțin că, deși în ultima vreme, traficul părea să fie mai suportabil, acum am revenit la situația haotică de dinaintea pandemiei.

11 kilometri într-o oră jumate

Jurnaliștii de la ProTV au făcut un experiment, pornind de pe Bulevardul Pache Protopopescu, spre grădina zoologică aflată în Baneasa.

Deși distanța poate fi parcursă ușor în 30 de minute, atunci când traficul este liber, în miezul zilei nouă ne arată aproape 50 de minute, iar seară, o oră și jumătate.

Referindu-ne la aglomerația din trafic a orașelor din lume, Bucureștiul se situează pe locul 19, dintr-un total de 989 de orașe și sapte în Europa, cu 91 de ore, adică patru zile pierdute peste timpul necesar.

Top 3 cele mai congestionate orașe din lume:

1) Londra – 156 de ore pierdute
2) Chicago – 155 de ore pierdute
3) Paris – 138 de ore pierdute

„Este foarte grav faptul că suntem în acest top pentru că Bucureștiul, România încă nu a ajuns la gradul de motorizare al Uniunii Europene. Dacă noi nu știm să gestionăm actualul număr de mașini la această suprafață și la această populație, este clar că atunci când nivelul de motorizare va ajunge la actualul nivel al UE situația va fi mult mai gravă”, Marian Ivan, specialist mobilitate urbană, potrivit sursei amintite mai sus.

Câte mașini sunt înmatriculate în București

În anul 2022 în București erau înmatriculate 1,5 milioane de autoturisme, iar în județul Ilfov aproape 300.000, arată ultimul raport în acest sens.

Cifrele, care nu îi includ și pe navetiști, sunt alarmante, având în vedere că orașul are o capacitate de cel mult 400.000 de autoturisme.

Avem 10 milioane de autoturisme la nivel national și doar 1,3 milioane de locuri în parcări publice pentru ele, arată studiul unei companii specializate în soluții de administrare parcărilor. Numai jumătate dintre orașele țării au locurile de parcare inventariate, marcate și taxate.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.