Câteva detalii de care trebuie să țineți cont pentru a mări valoarea locuinței

0

Renovarea unei bucătării și/sau a unei băi este principala soluție pentru creșterea valorii casei, dar, pentru 2024, Nasdaq anunță trei tendințe de renovare care vor face locuința un bun mai atractiv pentru potențialii cumpărători și un loc mai bun pentru locuitorii actuali.

Mai multă stabilitate pentru ultimii ani de viață

Un sondaj recent al US News & World Report asupra americanilor cu vârsta de peste 55 de ani arată că 93% consideră îmbătrânirea într-un loc stabil „un obiectiv important”. Pentru a atrage această categorie demografică, casa trebuie să fie un loc sigur pentru adulții în vârstă.

„Observăm o cerere crescută pentru renovări legate de siguranță și accesibilitate”, a declarat Jon Bostock, CEO al Leaf Home. „Renovările cele mai cerute includ adăugarea de elemente de siguranță, cum ar fi căzi și dușuri, bare de sprijin, uși mai largi, suprafețe antiderapante și lifturi pentru a se mișca liber prin casă. Prioritizarea proiectelor de îmbunătățire a locuinței care fac o casă sigură și funcțională este o investiție inteligentă pe termen lung, deoarece aceste caracteristici de accesibilitate pot adăuga valoare casei.”

O casă mai sigură la schimbările climatice

Pe măsură ce fenomenele meteorologice extreme devin tot mai frecvente, mulți cumpărători de case caută case care au fost renovate pentru a rezista dezastrelor naturale.

„Vremea extremă va provoca o creștere a „securizării casei” – făcând casa mai rezistentă și mai rezistentă la evenimentele meteorologice”, a spus Bostock. „În 2024, mai mulți proprietari de case vor acorda prioritate întreținerii legate de vreme pentru a-și proteja casele de condiții extreme, cum ar fi incendii, uragane, inundații și alte dezastre naturale.”

„Ne așteptăm să vedem o cerere crescută pentru îmbunătățiri, cum ar fi sistemele de energie solară pentru a crește fiabilitatea puterii rămase în timpul evenimentelor meteorologice, întreținerea jgheaburilor, astfel încât proprietarii de case să poată îndepărta frunzele uscate care pot lua cu ușurință foc din casă și ferestrele cu izolație puternică pentru protejați de vânturile puternice și de temperaturile extreme”, a spus Bostock. „Aceste tipuri de îmbunătățiri pentru locuințe măresc valoarea unei case, ajută la întreținerea preventivă și, în unele cazuri, pot chiar salva vieți.”

Sisteme performante de filtrare a apei la domiciliu

În 2024, casa ideală contribuie la sănătatea și siguranța locuitorilor ei. Bostock consideră că instalarea unui sistem de filtrare a apei în casă este o renovare esențială în 2024.

„Observăm o cerere crescută pentru sistemele de filtrare a apei la domiciliu, deoarece calitatea apei potabile în SUA continuă să se înrăutăţească”, a spus el. „Aproape 50% din apa de la robinet din SUA conține PFAS, cunoscut și sub numele de „substanțe chimice pentru totdeauna”. Consumul acestor substanțe chimice a fost legat de probleme grave de sănătate, inclusiv cancer. „Pentru a înrăutăți lucrurile, filtrele de apă obișnuite, precum cele din frigider, nu sunt suficient de puternice pentru a proteja împotriva tuturor PFAS”, a continuat Bostock. „Ca urmare, proprietarii de case investesc în sisteme de filtrare a apei cu osmoză inversă pentru întreaga casă, în special în zonele care sunt foarte susceptibile la apa contaminată.”

Ce se caută în România

Deși cele trei tendințe se aplică pe piața americană a caselor, nevoia de a spori siguranța se numără și printre cerințele românilor.

Un studiu realizat și publicat anul trecut de Reveal Marketing Research, în colaborare cu Rockwool, arată că 71% dintre românii care locuiesc în apartamente şi-ar dori să se implice activ în alegerea materialelor folosite la anveloparea blocului, iar 49% nu ştiu dacă siguranţa la foc a locuinţei în care trăiesc este reglementată prin lege.

Rezultatele studiului arată că, până în 2022, renovările locuinţelor au vizat cel mai frecvent îmbunătăţiri estetice (62%), urmate de înlocuirea uşilor şi ferestrelor (45%) şi de refacerea/îmbunătăţirea sistemelor de izolaţie a spaţiului de locuit (36%).

Principalul beneficiu aşteptat al renovării caselor individuale este economisirea banilor prin îmbunătăţirea eficienţei energetice (44%). Românii de peste 44 de ani (62%) şi cei din mediul urban (48%) sunt interesaţi de eficienţa energetică, tinerii de sub 30 de ani sunt preocupaţi de creşterea siguranţei la foc.

57% dintre românii care vor să renoveze locuiesc la casă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.