x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(16) "instant-articles"

Ce AVERE are bancherul de top a cărui soție candidează la președinția României

După ce a părăsit BCR în 2012, Dominic Bruynseels (59 de ani) a fost timp de aproape 6 ani, până în aprilie 2018, CEO regional pentru Africa de Vest al băncii sud-africane cu activitate multinațională Standard Bank, una dintre cele mai importante de pe continentul african, înființată în 1862 și care a finanțat inițial dezvoltarea minelor de aur și diamante din Africa de Sud.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.06.2019, 8:29

Dominic Bruynseels, CEO-ul First Bank, fosta Piraeus Bank, și ex-director general al celei mai mari bănci din România, BCR, în perioada 2008-2012 (când actuala soție i-a fost consilier și șef de cancelarie în bancă), a încasat anul trecut doar din salariile de CEO la Standard Bank și ulterior la Piraeus Bank suma totală de peste 750.000 euro, în medie circa 62.000 euro pe lună, potrivit declarației de avere a soției sale Ramona Ioana Bruynseels (fostă Lohan, fostă Chirilă), scrie profit.ro. 

 

Congresul Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal (PPUSL), urmașul Partidului Umanist, ulterior Conservator, înființat de omul de afaceri Dan Voiculescu, a desemnat-o în weekend drept candidat la alegerile prezidențiale pe Ramona Ioana Bruynseels, ea fiind aleasă și președinte al Biroului Executiv al partidului. Ramona Bruynseels a fost numită în decembrie anul trecut consilieră a premierului Viorica Dăncilă, pentru mediul de afaceri, dar a demisionat chiar înainte de alegerile europarlamentare de luna trecută. Anterior, ea mai fusese și consilier al ministrului Apărării, în perioada februarie-martie 2018.