Ce salariu lunar încasează un pompier de la brigada ISU București

0
23

Lupta cu focul este una extrem de grea, iar cei care practică această meserie sunt expuși unor riscuri foarte mari. În ciuda acestor lucruri, salariile pompierilor nu sunt pe măsura efortului pe care îl depun.

Salariul unui pompier din București se calculează cu tot cu sporurile de risc. Deși mulți dintre noi am putea crede că oamenii care au ales această meserie au un salariu motivant, realitatea este cu totul și cu totul alta.

Mai precis, în urmă cu doar câțiva ani pompierii aveau un salariu de bază foarte mic (1.340 de lei), dacă e să ne luăm după riscurile la care sunt expuși. Cu toate acestea, în 2018, leafa de bază a pompierilor a crescut la 1.717 lei. Evident că și la brigada ISU din Capitală, salariile sunt calculate în funcție de postul ocupat.

Așadar, în 2019, un pompier care nu avea o funcție de comandă încasa un salariu care pornea de la 1.400 de lei. Pe de altă parte, un ofițer câștiga aproximativ 7.700 de lei. Ulterior, începând din 2020, salariile celor care luptă cu flăcărie au fost majorate, deoarece li s-a un sport de condiții grele de lucru și toxicitate. Acesta a fost în valoare de 25% din salariul minim brut pe țară, adică o mărire cuprinsă între 200 și 400 de lei, sumă brută, potrivit kanald.ro.

Ei bine, pentru acest an, pompierii au primit o majorare de 75% la salariul de funcție sau de bază, pentru zilele de sărbătoare sau de repaus săptămânal, în care ei sunt obligați să muncească. Așadar, salariul unui pompier cu funcție de comandă poate ajunge la aproximativ 8.000 de lei, iar un ofițer fără funcție de conducere poate încasa aproximativ 5.000 de lei, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, în misiunile de salvare merg subofițerii, ei fiind, de fapt, cei care sting incendiile și își riscă viața, iar salariile lor ajung la aproximativ 4.000 de lei.