AcasăExterneCe se întâmplă vineri la Londra: Regele Charles al III-lea se va...

Ce se întâmplă vineri la Londra: Regele Charles al III-lea se va întâlni cu noul premier Liz Truss și se va adresa națiunii

Vineri, la Londra, Regele Charles al III-lea se va întâlni cu noul premier Liz Truss și se va adresa națiunii. Tot vineri, clopotele vor bate la Westminster Abbey, la Catedrala Sf. Paul şi la Castelul Windsor.

Programul complet al zilei de vineri:

– Regele Charles al III-lea şi Camilla, acum regina consoartă, au rămas joi seară la Balmoral, dar vor călători vineri la Londra, unde noul rege va avea o audienţă cu noul premier, Liz Truss.

– Confirmarea planurilor de înmormântare – Charles urmează să se întâlnească cu Earl Marshal (ducele de Norfolk), care se ocupă de înmormântarea Reginei, pentru a aproba programul pentru zilele următoare.

– Doliu naţional – Guvernul va confirma durata doliului naţional, care este probabil să fie de aproximativ 12 zile, de acum până a doua zi după înmormântarea Reginei. De asemenea, miniştrii vor anunţa că ziua înmormântării va fi zi liberă legală.

– Doliu de la curte – Charles va decide durata doliului regal pentru membrii familiei regale. Se preconizează că va dura o lună.

– Drapelele Union Jack-urile din clădirile regale vor fi arborate în bernă.

– Clopotele vor bate la Westminster Abbey, la Catedrala Sf. Paul şi la Castelul Windsor. Bisericile sunt îndemnate să bată clopotele în toată Anglia la prânz.

– Vor fi trase 96 de focuri de armă– pentru fiecare an al vieţii Reginei –în Hyde Park şi în alte locuri.

– Discursul televizat al lui Charles – Regele va avea o alocţiune televizată către naţiune, pe care urmează să o preînregistreze, la începutul serii. El va aduce un omagiu Reginei şi îşi va reafirma datoria faţă de serviciul său ca nou suveran.

– Slujba la Catedrala Sf. Paul – Prim-ministrul şi alţi demnitari sunt aşteptaţi să participe la o slujbă publică de comemorare la St Paul’s din centrul Londrei.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.