Ce semnifică, de fapt, ziua de 25 decembrie. De ce sărbătorim Crăciunul în această zi

0

Ce semnifică, de fapt, ziua de 25 decembrie. De ce sărbătorim Crăciunul în această zi. În fiecare an, pe 25 decembrie sărbătorim Crăciunul.

Ce semnificație are, de fapt, această zi? Este încărcată cu mari tradiții și obiceiuri.

Ce semnifică, de fapt, ziua de 25 decembrie. De ce sărbătorim Crăciunul în această zi

Crăciunul este sărbătorit pe 25 decembrie pentru a onora nașterea mântuitorului Iisus Hristos. În ciuda acestui lucru, până acum nu s-a găsit nicio înregistrate în Biblie sau în altă parte care să confirme faptul că Iisus s-a născut într-adevăr la această dată.

Pe de altă parte, există o serie de motive care să sugereze că Iisus probabil nu s-a născut în decembrie.

Mai exact, Luca 2:8 afirmă că în noaptea nașterii lui Iisus „erau în aceeași țară păstori care locuiau pe câmp și păzeau noaptea peste turma lor”. Mulți cercetători sunt de acord că acest lucru ar fi fost puțin probabil în decembrie, deoarece păstorii și-ar fi ținut turma sub acoperire în timpul lunilor reci de iarnă.

Ce semnifică, de fapt, ziua de 25 decembrie. De ce sărbătorim Crăciunul în această zi

De asemenea, de-a lungul anilor, cercetătorii au afirmat că păstorii nu și-ar veghea turma peste noapte în decembrie, ci le-ar ține sub acoperire.

În al doilea rând, este scris în Biblie că Iosif și Maria au călătorit la Betleem pentru a se înregistra într-un recensământ roman (Luca 2:1-4). Cu toate acestea, astfel de recensăminte nu au fost făcute iarna, când temperaturile scădeau adesea sub punctul de îngheț și drumurile erau în stare proastă.

De ce sărbătorim totuși Crăciunul pe 25 decembrie? Răspunsul trimite înapoi la sărbătorile păgâne care au avut loc în jurul solstițiului de iarnă. Două sărbători au avut loc în special în jurul datei de 25 decembrie – Saturnalia și ziua de naștere a zeului soare, Mithra.

Festivalul Saturnalia a început pe 17 decembrie și s-a extins ulterior cu festivități până pe 25 decembrie. A plătit un omagiu lui Saturn, zeul agricol al semănăturii și a fost asociat cu reînnoirea luminii și venirea noului an.

Sărbătoarea a fost sărbătorită cu un sacrificiu în Templul lui Saturn, urmat de un banchet public și cadouri private, petreceri continue și o atmosferă de carnaval.

A fost ziua de naștere a lui Mithra. Se crede că adepții cultului lui Mithras (Mithra), care a devenit popular în rândul militarilor din Imperiul Roman din secolele I-IV d.Hr., și-au sărbătorit ziua de naștere pe 25 decembrie, care era cea mai sfântă zi a anului pentru mulți romani.

Închinarea zeului soarelui, Mithra (proto-indo-iranian „Mitra”), își are originea în Persia, din jurul secolului al VI-lea î.Hr., și a fost ulterior adaptată în Grecia antică ca „Mithras”. Cea mai populară ipoteză este că soldații romani au întâlnit această religie în timpul excursiilor militare în Persia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.