AcasăEconomieCE vrea simplificarea sistemului de impozitare a IMM-urilor. Vezi cum se vor...

CE vrea simplificarea sistemului de impozitare a IMM-urilor. Vezi cum se vor calcula impozitele

Masura, ceruta de Germania si Franta, are drept scop reducerea impactului negativ provocat de sistemele diferite de impozitare din cele 27 de state membre asupra intreprinderilor mici si mijlocii care activeaza sau care doresc sa-si extinda activitatea pe piata unica, scrie Ziare.com.

Concret, un IMM care isi desfasoara activitatea in doua sau mai multe state comunitare va putea sa completeze o declaratie fiscala unica sau “consolidata” pentru toate veniturile obtinute in UE, spre deosebire de situatia actuala in care trebuie sa depuna cate una in fiecare stat membru in care activeaza.

Declaratia fiscala unica nu atrage dupa sine si modificarea nivelurilor de impozitare aplicabile in UE, statele membre mentinandu-si propriile cote de impozitare a venitului obtinut de intreprinderi. Pentru calcularea taxelor, intreprinderile ar putea alege intre a utiliza diferitele sisteme nationale de impozitare sau setul unic de reguli.

Spre exemplu, o intreprindere care opereaza in patru tari din UE, dintre care in doar trei realizeaza profit, ar putea completa o singura declaratie fiscala, in loc de patru si ar putea calcula un impozit unic. Din totalul profiturilor se scad pierderile si se utilizeaza noile norme fiscale comune pentru a calcula eventualele deduceri si exonerari. Citeşte mai mult despre cum vrea CE să simplifice sistemul de impozitare a IMM şi cum se vor calcula impozitele pe Ziare.com

Ultimele Articole