Cea mai bună dulceață de nuci. Rețetă, mod de preparare și ingrediente

Dulceața de nuci verzi poate fi cea mai bună alegere când vine vorba de ceva dulce, dar și sănătos. Iată rețeta pentru cea mai bună dulceață de nuci verzi, modul de preparare, dar și ingredientele de care ai nevoie.

În primul rând asigură-te că ai cumpărat deja nucile, pentru că ele sunt cele mai importante. Pentru cea mai bună dulceață de nuci vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Cea mai bună dulceață de nuci. Rețetă, mod de preparare și ingrediente

  • pentru 100 gr. nuci:
  • 1 1/2 kg. zahar,
  • 1/2 baton vanilie,
  • 1 lamiie,
  • 3 pahare apa

În ceea ce privește modul de preparare, acesta se va întinde pe câteva zile, deci este nevoie de răbdare. Nucile verzi se curata de coaja verde de deasupra si se pun la inmuiat in apa rece timp de 48 de ore, schimbind apa de 3-4 ori pe zi.

Se scurge apoi apa si nucile se pun pentru 24 de ore in apa de var, scuturind din cind in cind vasul. Fructele se spala apoi cu apa rece, se inteapa fiecare nuca in citeva locuri cu furculita si se pun din nou in apa rece pentru 48 de ore.

De abia în cea de a șasea zi nucile se scot din apa rece, se scufunda in apa clocotita, se fierb timp de 10 minute si apoi se rastoarna intr-o sita. In siropul fierbinte se pun nucile, vanilie si zeama de lamiie.

Dupa ce dulceata a dat in clocot se ia de pe foc, se lasă la răcit, apoi se fierbe inca o data si aceasta operatie se repeta de trei ori. După ce este gata se lasă la rece și se poate consuma după 48 de ore.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed