Cea mai bună plachie de pește este făcută după această rețetă pescărească

0
sursa: retete.ro

Cea mai bună plachie de pește. Un preparat pe care îl poți folosi pentru a-ți impresiona oaspeții, dar și pentru a te bucura de ceva deosebit.

În primul rând, cea mai bună plachie de pește va ieși delicioasă doar dacă peștele folosit este unul proaspăt. Din acest motiv, este bine să te gândești de două ori înainte când achiziționezi peștele. De asemenea, fiecare pas din rețetă este important, pentru ca gustul să fie cel dorit.

Pentru a prepara cea mai bună placie de pește, asigură-te că ai pe masa de bucătărie:

Cea mai bună plachie de pește este făcută după această rețetă pescărească

  • 1 peste (crap) mare/ alt tip de pește proaspăt
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei capia
  • 1 rosie mare
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura pasta de ardei rosii (optional)
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare si piper
  • patrunjel verde tocat

Cea mai bună plachie de pește este făcută după această rețetă pescărească

Se spală peștele, se curăță, apoi se taie bucăți late, peste care se presară sarea. Se unge apoi fiecare bucata cu putin ulei, apoi le punem pe o tigaie grill incinsa si le lasam cateva minute pana se rumenesc pe ambele parti.

Odată ce peștele este pregătit, începe treaba. Se scoate pe o farfurie și se lasă la răcit în timp ce într-o tigaie se călesc cei doi căței de usturoi tocați mărunt, ceapa si ardeiul taiate fideluta. Daca ati prajit pestele in tigaia normala, caliti usturoiul, ceapa si ardeiul in aceeasi tigaie. Focul trebuie sa fie potrivit.

Peste usturoi, ceapa si ardei se adaugă puțin apă și se lasă la înăbușit. Când legumele s-au inmuiat, spalam si decojim rosia, apoi o taiem cuburi mici si o adaugam in tigaie. Amestecam si lasam pe foc cateva minute, apoi adaugam pasta de tomate si cea de ardei. Punem o cescuta de apa, sare si piper dupa gust. Amestecam si lasam la fiert pe foc cateva minute (3-4) pana cand sosul este gata.

Se pun apoi bucatile de peste impreuna cu usturoiul ramas si se mai lasă pe foc inca 2-3 minute. Deasupra se presară pătrunjelul tocat și spălat, focul se oprește și se lasă totul acoperit cu un capac timp de 10 minute. Se servește apoi.