Cea mai delicioasă rețetă de post. Cum să faci acasă roșii umplute

0

Cea mai delicioasă rețetă de post. Cum să faci acasă roșii umplute. Pentru că mulți români deja țin post, iată o rețetă care merită încercată.

Vrei un preparat rapid, dar și delicios și sățios? Nici nu mai ai nevoie să simți gustul cărnii după ce vei mânca roșiile umplute de post.

Lista cu ingrediente necesare este următoarea:

Cea mai delicioasă rețetă de post. Cum să faci acasă roșii umplute

  • 6 roșii
  • 2 cartofi
  • 1 zucchini
  • 1 ceapă mare
  • 1 cățel usturoi
  • 1 linguriță de ierburi mediteraneene (rozmarin, cimbru, oregano)
  • 6 linguri ulei de măsline
  • sare și piper

Roșiile umplute de post se fac foarte repede, în ciuda listei de ingrediente care pare destul de generoasă.

Prima oară se spală roșiile și li se taie un capac în partea de sus. Se curăță roșiile de pulpă. Se întorc cu fața în jos pe un șervet de hârtie pentru a se scurge bine.

Cartofii se fierb în coajă timp de 15 minute, iar apoi se lasă în apă rece. Zucchini se spală și se taie în cubulețe. Ceapa se taie și ea, la fel ca și usturoiul alături de pulpa de roșii.

Cartofii răciți se curăță de coajă și se taie cubulețe mici. Ulterior încălzim 4 linguri de ulei într-o tigaie și călim ceapa. Adăugăm zucchini, pulpa de roșii, usturoiul, cartofii, dar și sarea și piperul.

Se sotează timp de 10 minute amestecând din când în când, iar la final se adaugă ierburile aromatice, se mai amestecă puțin și se ia de pe foc.

Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius, căldură sus și jos, iar între timp unge o tavă cu ulei de măsele. Roșiile le umplem cu amestecul de legume. Se stropesc cu ulei și se dau la cuptor pentru 20 de minute.

Roșiile umplute de post se pot servi ca garnitură sau se pot servi ca atare, calde sau reci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.