Cea mai simplă rețetă pentru pizza cu blat pufos

0

Cea mai simplă rețetă pentru pizza cu blat pufos. O alegere deosebită pentru o masă delicioasă poate fi chiar o felie de pizza fierbinte.

Poți obține un blatul mult dorit pentru acest preparat cu doar câteva ingrediente cheie. Mai contează și modul în care le folosim, pentru că e nevoie de ceva timp pentru dospire.

De asemenea, ordinea în care adăugăm ingredientele poate face diferența la final. Pentru rețeta de pizza cu blat pufos e nevoie de:

Cea mai simplă rețetă pentru pizza cu blat pufos

  • sare
  • 50 ml lapte călduţ
  • 50 ml apă minerală
  • 3-4 linguri ulei
  • 400 g făină
  • 300 g măsline
  • 1 ardei verde
  • 1 gogoşar
  • 2-3 roşii
  • 250 g mozzarella
  • 100 g bacon afumat
  • 2-3 fire busuioc
  • 1 cubuleţ drojdie
  • 1 ou

Pentru a face rețeta de pizza cu blat pufos se pune prima oară făina cernută într-un bol și la mijloc se face un gol unde se adaugă praful de sare, oul, dar și laptele călduț. Tot acolo se topește și drojdia.

Se amestecă uşor până se încorporează toată făina, iar apoi se adaugă uleiul şi apa minerală. Frământăm bine apoi se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut 30 de minute.

Așa se va obține blatul perfect, într-un mod simplu. Acum vine momentul mult așteptat și anume ”garnitura” de deasupra.

Se taie măslinele, baconul, gogoşarul şi ardeiul feliuţe, iar roşiile se decojesc, se taie cubuleţe şi se rade mozzarella.

Se unge cu ulei o tavă de aragaz, se întinde aluatul uniform, apoi se aşază toate ingredientele. Se ornează cu busuioc şi se bagă în cuptorul încins.

După ce se scoate se poate servi caldă alături de un sos dulce sau picant după preferințele fiecăruia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.