x


  • EUR
    4.7785
    USD
    4.3069
string(4) "news"

Cel mai bine plătit angajat al Apple

Cel mai bine plătit angajat al Apple este femeie şi câștigă aproape de două ori mai mult decât CEO-ul Tim Cook. Angela Ahrendts, vicepreşedinte senior al magazinelor de retail şi online Apple, este din nou angajatul Apple cel mai bine platit.

Author: Adriana Bratu | Sursa: Money.ro | Publicat: 01.01.2018, 1:44

Angela Ahrendts în vârstă de 57 de ani a încasat 24 de milioane de dolari (20 milioane de lire sterline) în 2017, potrivit declarațiilor companiei Apple.

Asta înseamnă aproape de două ori mai mult decât CEO-ul Tim Cook, care a câștigat 12,8 milioane de dolari (9 milioane de lire). Cu toate acestea, declaraţiile nu includ un premiu în acţiuni pe care Cook la primit în 2011, ceea ce echivalează cu aproximativ 66,4 milioane de lire sterline.

Declaraţiile arată că Ahrendts – care supraveghează strategia, proprietățile imobiliare și dezvoltare, și operațiunile magazinelor fizice, magazinelor online și centrelor de contact ale Apple – a primit un salariu de 1 milion de dolari (740.000 de lire).

Acesta a fost în plus față de cele 20 de milioane de dolari (15 milioane de lire sterline) în acţiuni, 3,1 milioane de dolari (2,3 milioane de euro) în plăți de performanță și 88 000 de dolari (65 000 de lire) în alte compensații.

Ea a fost plătită mai mult decât Cook, de când s-a alăturat companiei Apple în 2014 de la brandul de modă de lux Burberry, unde a fost director și CEO.

Alți directori ai Apple bine plătiți îi includ pe managerul financiar Luca Maestri, președinții de hardware Johny Srouji și Dan Riccio și consilierul general Bruce Sewell.
În altă parte a declaraţiilor Appel, apare stipulat că Cook va lua numai avioane private pentru călătorii personale și de afaceri din motive legate de securitate și eficiență.

Apple a arătat într-o declaratie oficială că: “Programul nostru de compensare executiv este conceput pentru a recompensa performanța într-un mod simplu și eficient.

Aceasta reflectă incomparabila mărime, scopul și succesul afacerii Apple, precum și importanța directorilor executivi care operează ca o echipă de înaltă performanță, concentrându-se în același timp pe principalele măsuri de rentabilitate și pe crearea valorii acționarilor.

Credem că compensația plătită executivilor noștri numiți pentru anul 2017 reflectă și recompensează în mod corespunzător contribuțiile acestora la performanța noastră.”, relatează businessinsider.com.