Cel mai scump porumbel de curse din România valorează cât un apartament! Cu cât s-a vândut cel mai scump porumbel din toate timpurile

Simbol al păcii și iubirii, porumbeii sunt îndrăgiți în întreaga lume. Pe lângă cei comunitari, adesea văzuți în piețele orașelor, există și porumbei campioni, care participă la curse și care aduc bani serioși proprietarilor.

Milionarii din întreaga lume au dezvoltat o adevărată pasiune pentru acești sportivi înaripați, ajungând să plătească sume impresionante pentru a-i deține. Cel mai mare site de licitații columbofile online, pipa.be, a stabilit un nou record mondial prin vânzarea extraordinarului porumbel Golden Prince cu suma de 360.000 de euro. Fericiții câștigători ai licitației, Mark Kitchenbrand și Samuel Mbiza, și-au adjudecat acest porumbel remarcabil. Ambii sunt prieteni cu cel mai mare crescător de porumbei de curse din România, Sorin Florea, un manager sportiv de succes, la rândul său prieten cu faimosul Mike Tyson, de asemenea columbofil.

Il Ranio, cel mai scump porumbel din România

Sorin Florea (FOTO), un nume cunoscut în lumea columbofililor, deține o colonie impresionantă de peste 1300 de porumbei, adăpostiți în volierele sale din nordul Capitalei. Printre aceștia se află și Il Ranio, cel mai valoros porumbel din România, evaluat la 50.000 de euro. Numele Il Ranio (se traduce prin „Păianjenul”), sugerând agilitatea și rapiditatea acestei păsări de elită.

O colecție impresionantă în nordul Capitalei

Florea este un adevărat afacerist columbofil, investind zeci de mii de euro în porumbei campioni la licitațiile internaționale. Deține 19 porumbei originali Geerinckx, toți descendenți direcți din cei mai buni porumbei de zbor și reproducere din Europa. Această colecție face ca volierele sale să fie una dintre cele mai valoroase colonii Geerinckx de pe continent.

Columbofilia, o pasiune costisitoare

Porumbeii campioni, precum Il Ranio, sunt mai mult decât simple păsări, reprezintă munca, pasiunea și dedicarea crescătorilor lor. Pentru acești columbofili, fiecare pasăre este o investiție, iar succesul în competiții internaționale este o recunoaștere a eforturilor lor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed