Cele două orașe mari din Europa unde copiii sub 18 ani nu au voie să iasă afară după ora 23.00

În două orașe mari din Europa, copiii sub 18 ani nu au voie să iasă din casă după ora 23.00. Unde se află acestea.

Minorii nu mai au voie să iasă singuri din casă după ora 23. Dacă vor fi prinși de polițiști pe stradă, vor fi duși imediat la părinți, care vor fi amendați cu 150 de euro.

Măsura a stârnit un val de reacții acide. Unde se aplică însă? Regulă nouă a fost pusă în aplicare pentru copiii sub 13 ani în două mari orașe din Europa, situate în sudul Franței.

Primarii oraşelor Nisa și Beziers insista ca noul regulament este menit să reducă infracționalitatea în rândul minorilor.

„52% din cele 1.000 de persoane arestate în ultima perioadă au sub 18 ani, cei mai mulți sub 16 ani. Acest decret este deci întemeiat, nu a fost emis la întâmplare. Decizia este susținută de statistici furnizate de ministerul de interne, șeful poliției, procuratură și prefect”, a declarat Christian Estrosi, primarul orașului Nisa.

De ce s-a luat o astfel de decizie în aceste două mari orașe din Europa? Se pare că tulburările din vara trecută din orașele franceze au alimentat îngrijorările legate de violența în rândul tinerilor, după ce s-a dovedit că mulți dintre cei care au incendiat mașini și au distrus magazine, școli și primării aveau sub 18 ani.

Cele două orașe mari din Europa unde copiii sub 18 ani nu au voie să iasă afară după ora 23.00

În Marsilia, unde anul trecut a fost comis un număr record de crime, 47, autorităţile au descoperit că numeroşi adolescenți sunt membri ai unor bande de traficanți înarmați cu puști de asalt și pistoale.

”Cred că adolescenții de 13 ani nu au ce să caute pe stradă după ora 23:00. Din moment ce acest decret nu a fost invalidat de judecători, înseamnă că este unul oportun. Iar dacă polițiștii nu aplică decizia primăriei, atunci vom vorbi de un eșec al autorităților. O să-i verific personal pe polițiști”, a declarat Christian Estrosi, primarul orașului Nisa.

Există însă și anumite excepții. Spre exemplu, copiii sub 13 ani pot să iasă din casă după ora 23 însoțiți de un adult. Măsura va rămâne în vigoare cel puţin până la sfârșitul lunii septembrie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed