AcasăActualitateCele mai populare jocuri PC şi laptopuri gaming pentru ele

Cele mai populare jocuri PC şi laptopuri gaming pentru ele

În ultimii ani, jocurile video au evoluat incredibil de mult, atât din punct de vedere al performanţelor grafice, dar şi al gameplay-ului. Gamingul a devenit unul dintre cele mai populare hobby-uri, deoarece abilitatea de a vedea o poveste captivantă derulându-se în faţa ochilor tăi prin prisma personajului principal, este un vis pe care l-am avut încă de mici copii, de la primele poveşti cu zmei ascultate. În ziua de azi, numărul de jocuri video a crescut considerabil, în fiecare an ieşind pe piaţa o mulţime de titluri extraordinare, cu o grafică din ce în ce mai îmbunătăţită şi o poveste mai fascinantă.
Pentru a te bucura de o experienţă de gaming cât mai lină şi la cele mai bune performanţe, atât grafice cât şi din punct de vedere al FPS-urilor, un laptop gaming este necesar pentru a te distra la maxim de tot ce are de oferit universul selectat. Astfel, îţi vom prezenta 7 titluri de jocuri foarte populare în rândul entuziaştilor şi nu numai. Ţine minte, acestea sunt doar câteva titluri selectate din sute de jocuri uimitoare pe care le poţi juca azi.
 

  1. Elden Ring

Nu putem începe lista decât cu cel mai popular joc din anul 2022, Elden Ring. Un RPG dark fantasy creat de Hidetaka Miyazaki (acesta a mai realizat jocuri populare precum Bloodborne, Sekiro, seria Dark Souls) în colaborare cu George R.R. Martin, Elden Ring este o lume deschisă, perfectă pentru cei care adoră să exploreze.
O lume incredibil de frumoasă, plină de secrete şi bossi dificili, Elden Ring este un joc care te va ţine cu sufletul la gură, plin de momente incitante, care aduce un suflu nou industriei de gaming şi cu siguranţă este un joc pe care nu trebuie să îl ratezi.
Pentru a te bucura de Elden Ring, ai nevoie de un laptop de gaming pe măsură. Şi ce alt laptop mai bun pentru acesta decât HP Pavilion 15-ec2076nq. Ca şi în cazul altor laptopuri de gaming, HP Pavilion 15-ec2076nq este echipat cu un procesor de la AMD, aceasta companie fiind din ce în ce mai preferată de marii producători, având un Ryzen 7 5800H cu 8 nuclee de 3.3 GHz.
În acelaşi timp, placă grafică este un GeForce RTX 3050, oferit de nVidia, aceasta asigurând cele mai bune performanţe grafice. De asemenea, are 16 GB de memorie RAM DDR4, pe când capacitatea de stocare de 1024 GB este asigurată de un SSD cu interfaţa M.2 NVMe.

  1. Age of Empires 4

Unul dintre cele mai adorate jocuri de strategie, Age of Empires 4 aduce din nou în cadrul atenţiei campaniile militare din vremuri demult apuse. Pentru cei dintre noi care încă mai ţin minte zilele de glorie al acestui gen de jocuri, Age of Empires reprezintă una dintre cele mai bune serii de jocuri RTS din istorie.
Age of Empires 4 îţi permite să construieşti oraşe impunătoare, să îţi dezvolţi o economie puternică şi să lupţi împotriva adversarilor pentru o victorie desăvârşită. Cu un număr de 8 civilizaţii, patru campanii şi să nu uităm de cea mai bună parte, multiplayer, Age of Empires 4 sigur te va distra şi te va face să te bucuri de fiecare moment.
Pe lângă acest titlu, poţi să te joci şi celelalte jocuri din această serie, Age of Empires 1, 2 şi 3 Definitive Edition, acestea fiind remasterizate, oferind noi civilizaţii şi o grafică îmbunătăţită, ce suportă o rezoluţie până la 4k.
Un joc necesită multă putere de procesare pentru a oferi cea mai bună experienţa de gaming. Compania ASUS vine în ajutorul pasionatilor de gaming cu laptopul TUF A15 FA507RC. Acest device puternic este echipat cu un procesor tot de la AMD, un Ryzen 7 6800H, cu 8 nuclee şi o viteză de 3.2 GHz, care poate duce până la 4.7 GHz în modul Turbo. Din punct de vedere grafic, acesta are un nVidia GeForce RTX 3050 cu 4GB GDDR6, care este mai mult decât capabilă să facă faţă tuturor provocărilor de joc.
Ecranul are o rezoluţie FullHD şi o rată de împrospătare de 144 Hz, lucru ce sigur te va avantaja. Din punct de vedere al memoriei RAM, laptopul este echipat cu 16 GB DDR5 şi are o capacitate de stocare de 512 GB M.2 PCIe.

  1. Skyrim – Anniversary Edition

Unul dintre cele mai bune jocuri create vreodată, Skyrim revine din nou (pentru a 4-a oară) în atenţia noastră. O lume deschisă plină de dragoni, magie şi misiuni, Skyrim a captivat nenumăraţi gameri cu ajutorul unei poveşti uimitoare, o coloană sonoră incredibilă şi o imersivitate fără egal.
Cel mai neaşteptat lucru în acest joc este acela că îţi oferă libertate totală de joc, adică poţi să ignori pur şi simplu misiunea principală şi să te bucuri de peisaje şi de nenumăratele misiuni pe care această lume ţi le oferă. Un aspect de asemenea interesant este că poţi să instalezi moduri pentru a-ţi îmbunătăţi experienţa de joc, să adaugi arme şi armuri noi şi multe altele.
Chiar dacă ai jucat sute de ore acest joc sau doar acum ai auzit prima dată de el, Skrim Anniversary Edition este un joc ce trebuie încercat măcar odată.
Skyrim poate funcţiona perfect doar cu ajutorul laptopului de gaming de la Asus ROG Strix G15. Conform specificaţiilor jocului acest laptop îndeplineşte toate cerinţele pentru a funcţiona la capacitate maximă. Datorită procesorului AMD Ryzen 7 4800H care are până la 4.2 Ghz şi a memoriei RAM de 8 Gb jocul va merge ca uns. Acest laptop are avantajul de a putea fi upgradat atunci când performanţele jocului cresc cu încă o placă de 16 GB de RAM, ajungând la un total maxim de 32 GB.
Hardul SSD este un plus necesar pentru că toate compenentele laptopului să funcţioneze armonios şi rapid. Acesta are o capacitate de stocare de 512 GB, fiind perfect pentru toate jocurile care vor apărea. Placa video nVidia Ge Force RTX 3050 Ţi te va ajuta să experimentezi la maxim toate calităţile jocului. Acest joc are multe detalii care merită setate la capacitate maximă pentru a te bucura de toată experienţa oferită.

  1. Doom Eternal

Doom Eternal, deşi este un titlu ieşit în anul 2020, încă este un joc foarte popular în rândul gamerilor. Un joc brutal şi sângeros, Doom Eternal este unul dintre cele mai distractive titluri pe care le poţi juca acum. Un gameplay interesant, dar destul de dificil, alături de o muzică impulsionanta. Cu nenumăraţi monştrii cu care te vei lupta în decursul a 13 misiuni şi o poveste captivantă, Doom Eternal trebuie să facă parte din lista ta de jocuri.
Acest joc cere şi un laptop pe măsură. Pentru a putea rula la setările maxime ale jocului vei avea nevoie de laptopul de la Lenovo Legion 5 15IMH05. Acesta te poate ajuta să experimentezi la maxim performanţele jocului. Procesorul de la Intel, un I5 10300H este cea mai bună soluţie pentru tine.
Poate dezvolta în mod Turbo o frecvenţă de până la 4.5 GHz, iar cu ajutorul RAM-ului de 8 GB vei avea viteza necesară pentru un meci cât mai plăcut. Şi hardul este rapid şi mare acesta fiind de tip SSD cu o memorie de până la 512 Gb. Are toate porturile necesare pentru a îţi conecta monitoare suplimentare dacă vrei. Vine fără sistem de operare, ceea ce poate fi un plus pentru tine să îţi instalezi varianta cea mai optimă.

  1. God of War

Lansat în anul 2018 pe PlayStation 4, God of War a venit în sfârşit şi pe Windows la începutul anului 2022. O serie deja legendară, God of War ne transportă în timpuri mitologice, însă de data aceasta, faţă de celelalte jocuri din serie, plecăm din Grecia antică şi aterizăm în Scandinavia, fiind un joc inspirat din mitologia nordică.
O aventură cu o poveste incredibilă, o coloană sonoră excepţională şi o grafică ce sigur te va încânta, God of War este unul dintre cele mai apreciate jocuri din această generaţie.
Pentru acest joc este recomandat să foloseşti Laptopul de Gaming Asus TUF F17 FX706HCB-HX145. Nu te va dezamăgi multă vreme de acum înainte datorită performanţelor uimitoare pe care le are. Procesorul de la Intel, un i5 11400H, are o putere în modul turbo de 4.5 Ghz şi are 8 nuclee.
Memoria RAM este importantă pentru că jocul să poată rula perfect. Astfel, Asus a integrat 8 Gb Ram cu posibilitatea extinderii acesteia până la 32 GB, fiind un avantaj enorm pentru a-l îmbunătăţii în funcţie de updaturile jocului.
Cu ajutorul hardului SSD de 512 Gb laptopul se va deschide în câteva secunde, fiind pregătit de o nouă aventură. Este uşor şi îl poţi lua cu tine oriunde pentru a fi prezent mereu atunci când se anunţă o nouă sesiune de joc împreună cu prietenii tăi.

  1. Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 este pe bună dreptate unul dintre cele mai bune jocuri de curse din ultimii ani. Cu o hartă cu aproximativ 50% mai mare decât jocul predecesor, Forza Horizon 5 este un joc cu o lume deschisă, perfect pentru a conduce cele mai incredibile maşini şi a explora mediul înconjurător.
Din punct de vedere grafic, jocul arată excepţional, iar modul în care poţi conduce maşinile este mai realist că niciodată, sentimentul de viteză şi control asupra acesteia fiind unul excelent.
Chiar dacă eşti sau nu fan al jocurilor de curse, Forza Horizon 5 este un titlu care merită încercat.
Laptopul de Gaming HP Victus 16 – d0100nq este cel mai potrivit pentru acest joc. Având în vedere performanţele pe care acesta le are, vei experimenta la maximum toate calităţile jocului. Are un procesor intel core I5 – 11400H şi poate dezvolta în modul turbo până la 4.5 GHz. Cu ajutorul memoriei RAM de 16 Gb DDR4 nu vei mai experimenta lag pe tot parcursul sesiuni de joc.
Acesta vine împreună cu un hard SSD rapid cu o memorie de 512 GB în care vei putea instala mai multe jocuri pentru a te bucura mereu de relaxare şi de disponibilitatea alegerii altui joc de fiecare dată.
Şi placa video nVidia GeForce RTX 3050 Ţi te va ajuta să îţi redea o calitate mult mai bună a imaginii, aşa cum a fost conceput jocul, având până la 4 Gb de memorie.
Dispune de toate porturile necesare pentru a te conecta la căşti şi microfon, pentru o comunicare rapidă cu prietenii atunci când joci online.

  1. Mass Effect Legendary Edition

O listă de jocuri nu poate fi completă fără a adăuga seria legendară Mass Effect. După ani în care multă lume s-a bucurat de seria originală, Mass Effect Legendary Edition ne readuce în vizor trilogia care a mişcat şi captivat milioane de gameri.
Cu o grafică şi un gameplay îmbunătăţit, trilogia permite jucătorilor să reviziteze nava de război Normandy şi companionii care au colorat şi au adăugat dimensiune unei poveşti deja grandioasă. Fiecare alegere pe care o faci contează şi fiecare interacţiune poate avea consecinţe neprevăzute. Din punct de vedere grafic arată mai bine ca niciodată, iar muzică te va scufunda în această operă spaţială de care te vei bucura zeci de ore.
De acest joc te poţi bucura liniştit alături de laptopul Lenovo IdeaPad 3 15ACH6. Compania Lenovo şi-a făcut prezenţa din ce în ce mai mult pe piaţa de gaming, fiind un jucător important în această industrie. Cu un procesor Ryzen 7 5800U, oferit de cei de la AMD, cu 8 nuclee şi o viteză de 3.2 GHz, îţi va duce sesiunea de joc la următorul nivel.
Placa video de la nVidia, un GeForce GTX 1650, cu o capacitate de 4GB este suficientă pentru a juca campania neîntrerupt şi cu o experienţă cât mai lină. De asemenea, cei 8 GB de RAM DDR4 şi SSD-ul M.2 PCIe cu capacitate de 512 GB, îţi vor asigura memoria şi spaţiul necesar pentru a te juca neîntrerupt şi fără probleme.
Industria de gaming a cunoscut o explozie în ultimii 15 ani. Evoluţia tehnologică a permis acesteia să dezvolte nenumărate jocuri cu o grafică uimitoare, poveşti incredibile ce trebuie experimentate măcar odată.
Gaming-ul a devenit un hobby foarte popular, însă pentru a te putea bucura pe deplin de jocurile preferate, asigură-te că ai la dispoziţie cel mai bun laptop de gaming.
 
 

Ultimele Articole