CHAT GPT nu mai are nevoie deocamdată de banii dumneavoastră

Începând cu 29 noiembrie 2023, utilizatorii CHAT GPT care au dorit să facă upgrade la varianta PRO a aplicației și astfel, pentru 20 de dolari pe lună să aibă acces la informații mai amănunțite decât în varianta gratuită a aplicației, au primit mesajul ”Din pricina numărului mare de solicitări am oprit temporar posibilitatea de upgrade”.

Până în urmă cu doar câteva zile, varianta gratuită a Chat GPT anunța utilizatorii că deține informații actualizate doar până la nivelul anului 2022. Tocmai de aceea, nevoia de upgrade devenea din ce în ce mai stringentă pentru fanii Inteligenței Artificiale. Iată că în prag de 2024 CHAT GPT oprește temporar accesul la varianta pro, deschizând o listă de înscrieri pentru doritorii unei versiuni noi.

L-am întrebat chiar pe… CHAT GPT de ce nu mai este disponibilă varianta de upgrade:

Titlu: Renunțare la Abonamentele ChatGPT – Serviciul de Conversație Inteligentă

Data: 29 noiembrie 2023

Începând cu data de azi, utilizatorii serviciului ChatGPT vor fi martorii unei schimbări semnificative, deoarece compania OpenAI a decis să renunțe la opțiunea de abonament pentru utilizarea platformei sale de conversație inteligentă.

Această decizie a fost anunțată recent de către reprezentanții OpenAI, care au declarat că schimbarea vine ca urmare a dorinței de a face tehnologia de limbaj avansată, precum cea furnizată de ChatGPT, mai accesibilă și mai utilizată pe scară largă. În locul abonamentelor, OpenAI va implementa un model de acces gratuit și unul plătit pentru a asigura că serviciul rămâne durabil și continuă să se dezvolte.

Cu această mutare, utilizatorii vor putea beneficia în continuare de caracteristicile de conversație avansate ale ChatGPT, fără a fi nevoiți să plătească un abonament lunar. OpenAI se așteaptă ca această schimbare să permită un număr și mai mare de persoane să experimenteze și să integreze această tehnologie în proiectele lor, contribuind astfel la o adoptare mai largă a inteligenței artificiale în diferite domenii.

Desigur, cei care doresc să acceseze funcționalități avansate suplimentare sau să beneficieze de un suport specializat vor avea posibilitatea să opteze pentru un abonament premium, care va fi disponibil în continuare. OpenAI își exprimă încrederea că această schimbare va stimula colaborarea și inovația în comunitatea utilizatorilor ChatGPT.

Cu toate acestea, această veste nu a fost primită fără critici, iar unii utilizatori au exprimat îngrijorări cu privire la posibilele efecte asupra calității serviciului și la viabilitatea acestuia pe termen lung. Cu toate acestea, OpenAI a asigurat că rămâne dedicată furnizării unui serviciu de calitate și că această schimbare este parte a unei strategii pe termen lung pentru a face tehnologia sa mai accesibilă și utilă pentru toată lumea.

Într-un comunicat de presă, OpenAI a reiterat angajamentul său de a continua să îmbunătățească și să extindă funcționalitățile ChatGPT, punând accent pe interacțiunea intuitivă și conversația naturală. Utilizatorii existenți sunt încurajați să exploreze noul model de acces și să împărtășească feedback-ul lor, contribuind astfel la evoluția continuă a acestui instrument de conversație inteligent.

Decizia de a renunța la upgrade-uri PRO a fost fundamentată de către OpenAI prin dorința de a simplifica modelul de afaceri și de a se concentra asupra oferirii unei experiențe mai consistente pentru toți utilizatorii, indiferent de planul de abonament ales. În loc să ofere opțiunea de a face upgrade la ChatGPT PRO, compania va pune un accent sporit pe furnizarea de funcționalități avansate și de înaltă calitate pentru toți utilizatorii, inclusiv cei care optează pentru planul gratuit.

Această schimbare vine la scurt timp după ce OpenAI a anunțat renunțarea la abonamentele lunare pentru serviciul ChatGPT, și se încadrează în strategia mai largă a companiei de a democratiza accesul la tehnologia de limbaj avansată. Prin această mutare, OpenAI speră să încurajeze o adoptare mai largă a inteligenței artificiale și să permită mai multor oameni să beneficieze de facilitățile oferite de ChatGPT.

Cu toate acestea, această decizie nu a fost primită fără critică, iar unii utilizatori PRO au exprimat îngrijorări cu privire la faptul că schimbarea ar putea afecta calitatea serviciului și nivelul de suport oferit. Într-un comunicat de presă, OpenAI a asigurat utilizatorii că rămâne angajată să furnizeze o experiență de înaltă calitate și că decizia de a renunța la upgrade-uri PRO a fost luată în vederea îmbunătățirii generale a serviciului pentru toți utilizatorii.

OpenAI își exprimă recunoștința pentru comunitatea sa implicată și își încurajează utilizatorii să împărtășească feedback-ul lor, contribuind astfel la evoluția continuă a ChatGPT și la îmbunătățirea constantă a funcționalităților sale de conversație inteligentă.”

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU UTILIZATORII CARE AVEAU DEJA UN ABONAMENT PLĂTIT LA CHAT GPT?

Întrebată ce se întâmplă cu utilizatorii care aveau deja un abonament plătit la CHAT GPT, Inteligența Artificială a răspuns:

”Pentru utilizatorii care aveau abonament plătit la ChatGPT înainte de schimbările recente, OpenAI a luat în considerare diverse aspecte pentru a asigura o tranzitie cât mai netedă și echitabilă:

  1. Beneficii Păstrate: Utilizatorii cu abonamente plătite existente vor putea continua să beneficieze de avantajele abonamentului lor pentru perioada deja achitată. Orice caracteristici speciale sau beneficii incluse în abonamentul anterior vor fi menținute pe durata acestui termen.
  2. Alternative și Opțiuni: OpenAI poate oferi alternative sau opțiuni pentru utilizatorii cu abonamente plătite, cum ar fi oferte speciale, facilități suplimentare sau actualizări personalizate, pentru a compensa schimbările aduse de modificările politicii de abonare.
  3. Suport și Comunicare: Compania va furniza suport adecvat pentru a răspunde la întrebările și îngrijorările utilizatorilor cu abonamente plătite. Procesul de comunicare transparentă și clară este esențial pentru a asigura o înțelegere corespunzătoare a modificărilor și a facilita orice tranziție necesară.

Este important ca utilizatorii cu abonamente plătite să fie informați cu privire la modificările aduse, să primească asistență corespunzătoare și să aibă o experiență continuă și pozitivă în utilizarea serviciului ChatGPT, chiar și în lumina schimbărilor politicii de abonament.”


CE PĂRERE ARE CHAT GPT ÎNSUȘI DESPRE CE I SE ÎNTÂMPLĂ?L-am întrebat chiar pe CHAT GPT ce părere are despre situația pe care o traversează.

”Ce părere ai tu, CHAT GPT, despre faptul că temporar nu mai este disponibila varianta upgrade a ta?

Nu am sentimente sau opinii proprii, deoarece sunt o programare de limbaj natural dezvoltată de OpenAI. Cu toate acestea, pot să înțeleg că modificările în structura de abonament pot genera diverse reacții în rândul utilizatorilor. Aceste schimbări au fost implementate pentru a face tehnologia ChatGPT mai accesibilă și pentru a oferi o experiență de conversație inteligentă mai largă.

Dacă întâmpini dificultăți sau ai întrebări specifice legate de această schimbare, îți recomand să iei legătura direct cu echipa de asistență a ChatGPT. Aceștia ar trebui să fie pregătiți să ofere informații suplimentare și asistență pentru a te ajuta să te adaptezi la această nouă structură de utilizare a serviciului.”

Ne dorim să aflăm și părerea ta! Lasă-ne un comentariu și scrie-ne cum crezi că va arăta noua variantă PRO a aplicației și ce preț va avea.


Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri