AcasăEconomieChina se prăbușește? Bursa a pierdut 560 de miliarde de dolari într-o...

China se prăbușește? Bursa a pierdut 560 de miliarde de dolari într-o săptămână

Capitalizarea burselor chineze a scăzut cu 560 de miliarde de dolari într-o săptămână, din cauza restricţiilor anunţate de autorităţile de reglementare.

Acţiunile companiile de tehnologie au scăzut vineri la noi minime, iar principalul indice din Hong Kong a atins cel mai redus nivel din aproape 10 luni.

Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut vineri cu 1,8%, iar declinul săptămânal a atins 5,8%, fiind cel mai amplu după momentul de vârf al panicii provocate de pandemia de coronavirus, în martie 2020.

Acţiunile din Shanghai au scăzut la rândul lor, investitorii vânzând datorii corporative riscante şi yuani chinezeşti. Yuanul a consemnat cel mai mare declin săptămânal din ultimele două luni, investitorii căutând plasamente sigure din cauza îngrijorprilor legate de pandemie.

Acţiunile companiilor chineze de tehnologie listate în Statele Unite au crescut, investitorii profitând de preţurile mai scăzute ale acestora, după înăsprirea reglementărilor de către autorităţile de reglementare de la Beijing.

Acţiunile Alibaba Holding Group , Tencent Music Entertainment Group, Didi Global şi iQiyi au avansat cu 1%-4,5%.

Ultimele Articole