x


  • EUR
    4.8426
    USD
    4.3517
string(14) "techampscience"

Chinezii au bătut iPhone-ul. Compania care a vândut mai multe telefoane decât Apple la nivel mondial

Vânzările mondiale de telefoane inteligente au crescut cu 2% în al doilea trimestru al acestui an, iar grupul chinez Huawei a devansat Apple, devenind al doilea producător mondial, după Samsung, potrivit unui raport publicat marţi de firma de cercetare de piaţă Gartner.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 29.08.2018, 11:31

Potrivit Gartner, în perioada aprilie-iunie 2018, la nivel mondial au fost vândute 374 milioane telefoane inteligente, scrie Agerpres.

 

Samsung ocupă în continuare poziţia de lider în clasamentul producătorilor, cu o cotă de piaţă de 19,3%, în scădere totuşi cu 3,3 puncte faţă de perioada similară a anului trecut. În schimb, cota de piaţă a Huawei a crescut cu 3,5 puncte şi a ajuns la 13,3% din piaţa mondială.

 

“Vânzările de telefoane Huawei au crescut cu 38,6% în trimestrul al doilea. Huawei continuă să adauge funcţionalităţi inovatoare smartphone-urilor sale şi să îşi extindă portofoliul pentru a acoperi segmente mai largi de consumatori”, a declarat directorul de cercetare de la Gartner, Anshul Gupta.

 

Pe locul al treilea în topul mondial al producătorilor de telefoane se află grupul american Apple, a cărui cotă de piaţă a scăzut cu 0,2 puncte procentuale, până la 11,9%. Urmează Xiaomi, cu o cotă de piaţă de 8,8%, în creştere faţă de cea de 5,8% din al doilea trimestru al anului trecut.

 

mai multe, pe ProTV