Christian Sabbagh, despre hotelul pe care l-a moștenit în Liban: ”N-am luat milioane”

Christian Sabbagh este unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori de emisiuni de investigații de la noi. Și-a riscat pielea de multe ori, relatând din mijlocul răfuielilor infractorilor ori din zone de război, și a făcut-o din pasiune pentru meseria sa. Prezentatorul se trage dintr-o familie înstărită.

A copilărit în Liban, dar războiul a devastat nu numai superba țară din orient, i-a ruinat și o parte din afacerile familiei. Căci părinții vedetei Kanal D au avut un hotel într-o zonă bună a Beirutului despre care s-a speculat că a fost vândut pe zeci de milioane de dolari.

”S-a speculat mult, dar adevărul este că părinții mei au avut un hotel care, din păcate, începând cu anii ‘75, a fost «ocupat», astfel încât, atunci când l-am vândut era o «ruină». Fiind poziționat într-o zona bună, când am vândut hotelul, n-am luat milioane, miliarde…, ci fix echivalentul unui apartament penthouse în zona Decebal, pe care i l-am lăsat fostei soții”, spune jurnalistul (52 de ani) care a cunoscut România prima oară în ultimii ani ai comunismului. Deși venea dintr-o zonă de război, Sabbagh spune că i se părea că țara asta trecuse printr-un război.

Christian Sabbagh, despre hotelul pe care l-a moștenit în Liban

”Hotelul a fost luat și dat refugiaților din zona de sud a Libanului, ocupată de Israel. Am avut de furca cu refugiații pentru ca trebuia să-i despagubim să plece. Era echivalentul a 10.000 de dolari. În momentul în care începusem să demarăm acțiunile, unii se mai însurau și iar trebuia să mai dai 10.000 de dolari. Apoi a trebuit să plătim impozite, care nu mai fuseseră plătite de prin 1977, când fusese hotelul ocupat. Ajunsese o ruină pentru ca fusese pe rând cartier general al diferitelor armate, chiar al israelienilor, al unor militii. Era ciuruit rău”, își aduce aminte Christian Sabbagh despre ”moștenirea” primită.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed