Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut

A crescut cifra de afaceri! Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în luna ianuarie 2024, a crescut, faţă de luna ianuarie 2023, atât ca serie brută cu 6,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,1%, arată datele Institutului Naţional de Statistică, publicate miercuri.

Evoluţia, pe serie brută, din ianuarie, a fost generată de creşterile înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+12,2%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,7%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,6%).

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, evoluţia cifrei de afaceri în luna ianuarie 2024 s-a datorat creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+9,2%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,4%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,1%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2024, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, pe ansamblu, cu 17,2%, ca urmare a scăderii înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-22,2%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-14,0%) şi la vânzările de produse nealimentare (-13,9%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, în luna ianuarie 2024, comparativ cu luna precedentă, cu 3,8%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+8,1%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,7%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,1%).

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed