Cinci lucruri de știut înainte de a cumpăra Bitcoin

0

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le știți înainte de a cumpăra prima dumneavoastră criptomonedă.

De ceva vreme, interesul investitorilor pentru Bitcoin a explodat. În timp ce apare acest text, Bitcoin se tranzacționează cu aproximativ 55.000 de dolari, de aproximativ zece ori mai mult decât acum un an. Milioane de oameni din întreaga lume deschid conturi la bursele de criptomonede și cumpără și vând Bitcoin. Dacă vă gândiți să intrați în lumea Bitcoin, trebuie să știți mai întâi câteva lucruri.

1. Nu trebuie să cumperi un Bitcoin întreg

Mulți începători nu știu că pot cumpăra o cantitat fracțională din Bitcoin. De fapt, Bitcoin este foarte divizibil – până la opt zecimale. Cu alte cuvinte, puteți cumpăra în trepte de sută de milionime dintr-o monedă completă (fiecare dintre aceste mici unități este cunoscută sub numele de „Satoshi”, după misteriosul creator al Bitcoin). Multe schimburi au sume minime de tranzacționare, dar de obicei se încadrează între 5 și 10 USD, nu prețul de 55.000 USD pentru un Bitcoin complet.

2. Probabil veți plăti o taxă pentru a cumpăra

Cumpărarea Bitcoin nu este gratuită, chiar și atunci când vedeți „fără comision de tranzacție”. Majoritatea locurilor care vând Bitcoin profită de ceva numit „spread” – diferența dintre prețul pentru care îl vând și prețul pe care îl plătesc pentru Bitcoin. Acest lucru se situează de obicei între 1% și 2%. Unele platforme, inclusiv câteva dintre schimburile noastre preferate de criptomonede, percep o taxă de tranzacție pe lângă aceasta. Aceste taxe nu ar trebui să vă sperie, dar fiți conștienți de ele.

3. Este foarte important să vă protejați parolele

Schimburile de criptomonede sunt foarte sigure atunci când vine vorba de evitarea încălcărilor și furturilor la scară largă. Majoritatea Bitcoin-ului sunt deținute în depozite care enu sunt conectate la internet și există, de obicei, o poliță de asigurare împotriva furtului.

Cu toate acestea, nu există nimic care să vă protejeze. De exemplu, dacă cineva vă fură parola sau vă folosește telefonul pentru a autentifica o tranzacție, nu există nicio modalitate de a recupera fondurile furate, așa cum puteți face cu un card de credit sau un cont bancar. Odată ce Bitcoin este transferat din contul dvs., acesta a dispărut. Deci, este extrem de important să utilizați parole puternice și să protejați securitatea contului dvs.

4. Există mai multe moduri de a stoca Bitcoin

Într-o notă similară, este important să ne dăm seama că păstrarea Bitcoin-ului dvs. în același loc pe care l-ați cumpărat este doar o opțiune. De exemplu, dacă cumpărați Bitcoin pe Coinbase, îl puteți lăsa în contul Coinbase, o opțiune perfect valabilă pentru majoritatea oamenilor.

Pe de altă parte, dacă sunteți îngrijorat de securitatea Bitcoin-ului dvs., puteți folosi un portofel de criptomonede . Există diferite grade de protecție pe care le puteți obține dintr-un portofel. Puteți utiliza un portofel hardware (în esență un hard disk specializat care nu este conectat la internet) pentru a stoca Bitcoin-ul complet offline. Dacă sunteți cumpărător ocazional de Bitcoin, o astfel de măsură de precauție ar putea să nu fie necesară.

5. Tranzacționarea Bitcoin și investiția în Bitcoin sunt lucruri diferite

Este important să cunoașteți diferența dintre tranzacționare și investiție, în special cu Bitcoin și alte criptomonede. „Investiția” înseamnă cumpărarea Bitcoin și menținerea pe termen lung a acestuia. „Tranzacționare” înseamnă că îl cumpărați, deoarece credeți că va crește rapid în valoare și puteți obține un profit rapid. Prima poate fi un bun supliment la un portofoliu de investiții bine diversificat, în timp ce acesta din urmă ar trebui abordată cu precauție extremă. În general, este o luptă pierdută dacă încercați să stabiliți prețul oricărei investiții. În plus, cumpărarea și vânzarea Bitcoin nu este gratuită, taxele se pot aduna cu adevărat dacă cumpărați și vindeți frecvent.