AcasăTech&ScienceCine a creat Instagram. A fost vândut pe o sumă enormă 

Cine a creat Instagram. A fost vândut pe o sumă enormă 

Instagram a devenit una dintre cele mai virale aplicații de socializare. Se câștigă sume enorme prin intermediul ei, iar tot mai mulți oameni au devenit dependenți de ea. Cine a creat însă Instagram și cu cât a fost vândută aplicația?

După Facebook, Instagram este a doua cea mai populară rețea tradițională din lume, referindu-ne la utilizatori activi.

Cine a creat Instagram. A fost vândut pe o sumă enormă

Kevin Systrom și Mike Kriege, un programator american și un inginer software brazilian, au pus bazele rețelei Instagram în 2010. Aplicația a avut un succes răsunător. Deși în România a fost îmbrățișată mai greu, fiind încă utilizată în mare parte de tineri, în SUA și în alte state, Instagramul a depășit de mult Facebook.

Prima fotografie a fost publicată 16 iulie 2010, atunci când Kevin Systrom a publicat o o imagine cu un cățel și piciorul iubitei sale, îmbunătățită cu filtrul X-Pro2.

“Pentru mine, succesul a venit în momentul în care părinții mei au început să folosească aplicația”, a spus Systrom.

Potrivit Forbes, Systrom, care a lucrat o perioadă și la Google, are o avere de 1.5 miliarde de dolari, în timp ce Krieger are 200 de milioane de dolari în conturi.

În anul 2012, aplicația a fost achiziționată de Facebook pentru aproximativ 1 milion de dolari, iar cei doi fondatori s-au retras de la conducere, cel mai probabil din cauza neînțelegerilor cu Mark Zuckerberg.

Ultimele Articole