Ciolacu, care denunță pensiile speciale, a fost inițiator al acestor pensii pentru parlamentari în 2015

Astfel, Ciolacu a fost unul dintre inițiatorii proiectului de lege din 2015 prin care au fost introdusă indemnizația pentru limită de vârstă, adică pensia specială a parlamentarilor, potrivit G4Media.ro

 

Percheziții la locuința unui manelist, după ce în videoclipul lui apare un leu rănit

 

 

Proiectul de lege din 2015, inițiat de 228 parlamentari de la PSD, UDMR și ALDE (inițial și PNL, dar ulterior au retras semnăturile) modifica Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor.

 

Cîţu: Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, în sumă de 12.058.345 euro

 

Ciolacu apare atât pe lista inițiatorilor, cât și în tabelul care însoțește expunerea de motive, care arată că parlamentarii au nevoie de „o măsură compensatorie” ca „un drept firesc, echitabil și compensatoriu pentru perioada de activitate parlamentară”.

 

 

Legea care a introdus pensiile speciale ale parlamentarilor a fost votată și promulgată în 2015.

Cinci ani mai târziu, Marcel Ciolacu și-a schimbat poziția la 180 de grade și a scris pe Facebook: „Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a #nu beneficia de #pensiespecială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum”.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed