Ciolacu îl contrazice pe ministrul german al Apărării. Este cazul sau nu să ne pregătim de război?

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, întrebat ce transmite Guvernul României, în contextul afirmaţiilor şefului armatei britanice şi liderului PPE Manfred Weber care avertizează populaţia să se pregătească de război, că „nu este cazul să ne pregătim de război”.

„Nu este cazul să ne pregătim de război”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat despre avertismentele şefului armatei britanice care le cere oamenilor să se pregătească de război şi ale liderului PPE Manfred Weber, vineri la Baia Mare.

Generalul Patrick Sanders, şeful armatei britanice a spus că populaţia din Regatul Unit trebuie să fie pregătită să ia armele în mână într-un război împotriva Rusiei, fiindcă armata profesionistă din prezent este prea mică. Reprezentanţii Ministerului Apărării de la Londra au trebuit să precizeze că nu are planuri de recrutare, informează The Guardian.

La rândul său, liderul grupului PPE Manfred Weber a precizat că, în contextul unei posibile reveniri a lui Donald Trump la Casa Albă, că solicită europenilor să se pregătească de război fără sprijinul Statelor Unite şi să îşi construiască propria umbrelă nucleară, a relatat Politico.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed