Citeşte şi economiseşte! 4 cărţi din care înveţi cum să pui bani deoparte

0

O educaţie financiară sănătoasă se deprinde încă din copilărie sau cel puţin aşa ar trebui. Din păcate, în România, această materie nu-şi găseşte loc în clasele primare sau gimnaziale şi mulţi oameni pornesc în viaţă cu un dezavantaj major, spun specialiştii: acela că în loc să pună banii să muncească pentru ei, muncesc ei pentru bani.

Există însă soluţii, iar una dintre ele este autoeducaţia. Mai precis, citirea cărţilor din sfera de business şi economie poate face minuni atât pentru antreprenori, cât şi pentru oamenii simpli, care nu mai reuşesc să-şi gestioneze banii şi cauta modalităţi de a economisi şi a îmbrăţişa o viaţă financiară fără lipsuri. Pe baza unui cod reducere Carturesti se pot achiziţiona cărţi care vor schimba vieţi.

„Cel mai bogat om din Babilon” de George S. Clason

Chiar dacă această carte a fost publicată în 1926 este valabilă şi astăzi, oferind pilde economice cu o alură ficţionala.. Lectura uşoară şi învăţăturile clar exprimate de George S. Clason ajuta la însuşirea lor şi aplicarea în viaţa de zi cu zi.

Acest scurt manual de educaţie financiară îi învaţa pe cititori cum să economisească, să renunţe la cheltuielile inutile, să investească inteligent şi să-şi perfecţioneze abilităţile pentru a câştiga mai bine. Doar în acest mod ei îşi vor putea găsi stabilitatea şi prosperitatea financiară.

Banii: stăpâneşte jocul! De Tony Robbins

Aceasta este una dintre cele mai bune cărţi despre investiţii, considera specialiştii de la https://discount.ro/.

Pentru documentarea ei, autorul Tony Robbins a intervievat manageri de fonduri de investiţii de la nivel mondial, astfel încât în cele aproximativ 800 de pagini sunt prezentate informaţii utile, ancorate în realitate şi aplicabile. Printre lecţiile importante oferite se numără: stabilirea unor obiective, economisirea regulată şi diversificarea portofoliului. O îndrumare care reiese din carte este de a câştiga, a economisi şi a înveşti mai mult.

„Tata bogat, tata sărac” de Robert T. Kiyosaki

Robert T. Kiyosaki este de părere că oamenii au dificultăţi financiare pentru că au trecut prin şcoală fără să înveţe nimic despre bani şi vrea ca generaţia nouă să înţeleagă mai bine ce sunt banii şi cum acţionează ei.

Aceasta carte-fenomen anulează mai multe mituri şi merge pe premisa că nu e nevoie ca un om să câştige mult pentru a se îmbogăţi. Din antiteza tata bogat-tata sărac se desprind lecţii importante despre decizii înţelepte, care conduc la clădirea libertăţii financiare.

„Secretele minţii de milionar” de T. Harv Eker

Eker este de părere că lucrurile despre care oamenii au o părere incorectă îi împiedică să aibă succes şi nu cele pe care nu le ştiu. Aşadar, în cartea sa el tratează ceea ce trebuie dezvăţat mai degrabă decât ceea ce trebuie învăţat. Altfel spus, un tipar financiar precar îi trage în jos pe oameni şi de aceea este nevoie ca ei să aibă parte de o educaţie sănătoasă. Cu ajutorul celor 23 de principii esenţiale enumerate în carte, situaţia financiară a fiecăruia se va transforma radical.

Datorită faptului că teoria şi practica se îmbină foarte bine în ele, oamenii au ocazia să înţeleagă de ce este esenţial să economisească, dar şi cum pot să facă un stil de viaţă din asta.