Cîţu a prezentat un grafic privind evoluţia cheltuielilor cu pensiile ca procent din PIB

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a prezentat, joi seară, pe Facebook, un grafic privind evoluţia cheltuielilor cu pensiile ca procent din PIB, din care reiese că în 2020, în timpul guvernării liberale, s-a alocat cel mai mare procent din PIB în acest scop – 7,71, potrivit News.ro.
„Adevărul despre cheltuielile cu pensiile % din PIB”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook, joi seară, postarea având hashtag: #UCantHandleTheTruth.
El a publicat un grafic din care reiese că în 2016 cheltuielile cu pensiile pe bază de contributivitate reprezentau 6,76% din PIB, în 2017 – 6,66%, în 2018 – 6,61%, în 2019 – 6,61%, în 2020 – 7,71%, în 2021 – 7,54%, iar în 2022 – 7,48%.

Ministrul Muncii, social-democratul Marius Budăi, a afirmat recent că menţinerea unui procent de 9,4 din Produsul Intern Brut pentru bugetul de pensii, aşa cum România a negociat în PNRR, i-ar menţine „săraci” pe pensionarii români. În acest context, Budăi a anunţat că PSD susţine renegocierea de către Guvern a procentului din PIB pe care România să îl aloce bugetului de pensii.
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, joi, că nu este de acord cu renegocierea PNRR, aşa cum intenţionează cei de la PSD, el precizând că şi atunci când s-a format coaliţia s-a stabilit că nu se va reveni asupra acestui Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Cîţu a explicat că o renegociere a PNRR înseamnă să aruncăm la coş 30 de miliarde de euro. ”Nu voi permite niciodată aşa ceva”, a spus liderul PNL.
Recent, ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a vorbit despre plafonul de 9,4% din PIB alocat pensiilor.
”Mai este un lucru cu care nu sunt de acord: să spunem că acest procent de 9,4% din PIB duce la sărăcirea populaţiei. Scuzaţi-mă, noi nu am avut niciodată 9,4% din PIB cheltuieli cu pensiile, am avut mai puţin. Asta înseamnă că toţi politicienii care au fost la guvernare până acum au ţinut voit România săracă şi pensionarii români săraci? Eu nu cred!”, a declarat Vîlceanu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri