Cîțu e supărat: ”Vom vedea dacă PNL acceptă să meargă mai departe în această coaliție cu PSD”

Florin Cîțu, președintele PNL, s-a declarat ”dezamăgit” de scăderea ponderii investițiilor în proiectul de buget de la ținta asumată de 7% din PIB la 6,7% din PIB și a spus la Digi24 că ”vom vedea dacă PNL acceptă să meargă mai departe în această coaliție cu PSD”.

Cîțu a mai spus că premierul Nicolae Ciucă trebuie să vină să le prezinte proiectul de buget liderilor PNL în ședința Biroului Executiv.

”Trebuie să avem o decizie despre votul pe buget. Eu nu pot să-mi asum să le cer colegilor meu. Trebuie să fie un vot al colegilor mei, dacă votăm acest buget”, a mai spus Florin Cîțu.

El a spus în mod repetat că o decizie privind continuarea coaliției va fi luată printr-un vot rapid în PNL.

  • Principalele declarații ale lui Florin Cîțu:

Este un compromis, vom vedea dacă PNL va accepta să meargă mai departe în această coaliție cu PSD. Când s-a negociat coaliția, fiecare partid a venit cu câteva cerințe pentru electoratul său. Pentru noi sunt foarte importante investițiile. Am inut foarte mult la procentul de 7% din PIB pentru investiții, procentul era legat de pachetul social propus de PSD. Am spus că dacă vreți o creștere de pensii peste ce am propus noi, e nevoie să producem mai mult ca să putem plăti. Formula PSD în 2017-2019, să dai ce nu ai, nu a funcționat, a produs dezastru.

S-a făcut acest buget – am spus de la început că nu vreau să intervin peste premier și miniștri. La Senat am avut o creștere a bugetului de 1,5%, la Cameră de 15%. Nu am intervenit, dar am cerut în coaliție să fie respectat programul de guvernare.

Deja se schimbă paradigma: trecem de la un buget bazat pe investiții la alt tip de buget.

Chiar nu știu de ce nu a respectat premierul programul de guvernare. Aceasta e dezamăgirea mea.

Premierul va trebui să vină în BEX să prezinte bugetul colegilor. Nici nu știu dacă știa până am adus eu discuția.

Riscul e ca după aceste creșteri de salarii și pensii, la rectificarea bugetară să se taie de la investiții

PNL vede cum au fost găsite resurse pentru toate măsurile PSD, dar pentru măsurile PNL nu. Am trecut de la antreprenorul-erou la a face antreprenorul infractor. Dar funcționarul care nu plătește concediul medical către firme când va face închisoare?

Văd riscul scăderii investițiilor în România. Anul acesta, investițiile directe sunt mai mari decât în 2020 și 2019. Am reușit acest lucru pentru că am schimbat modul de lucru cu antreprenorii

Dacă vom permite derapaje, costul pentru România s-ar putea să fie prea mare.

Întrebare: Trage de timp PSD cu Certificatul Covid? Cîțu: Privit din afară, așa pare. Timpul curge în defavoarea noastră. Tot primesc variante ale legii de la premier sau din coaliție.

Nu vreau ca pe banii publici să se plătească testele pentru nevaccinați, când există vaccin gratuit

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed