Cîţu răspunde acuzaţiilor PSD că liberalii sunt partizanii crizei din energie: Pot să stea în Opoziţie din nou

Preşedintele PNL Florin Cîţu a răspuns, miercuri, acuzaţiilor aduse de PSD guvernărilor liberale, care, potrivit social-democraţilor, ar fi dus la criza din energie, prin liberalizarea pieţei. ”E ciudat să fii într-o coaliţie şi cineva să te acuze de aşa ceva. Dacă ei cred că noi suntem partizanii, pot să stea în Opoziţie din nou”, a spus preşedintele PNL, precizând că nu sunt tensiuni în coaliţie, dar guvernarea este un lucru complicat.

Întrebat dacă sunt tensiuni în coaliţie, Cîţu a răspuns: ”Nu, nu, nu, nu sunt tensiuni, v-am spus îngrijorările mele despre ceea ce se întâmplă pe piaţa financiară, cu dobânzile, pentru că, dacă mă uit la costul pe care îl plătim la dobânzi, în fiecare lună mai mare, am fi avut bani acolo şi pentru compensări de facturi, şi pentru măriri de salarii şi pentru dublare de alocaţii. Acolo este o problemă”.

Preşedintele PNL a precizat că este îngrijorat şi a avut şi câteva discuţii cu instituţii internaţionale.

”Sunt îngrijorat de perspectiva negativă care rămâne. În trecut am avut două agenţii de rating care au crescut perspectiva la pozitiv, nu ştiu dacă mai putem şi anul acesta, acum voi vedea ce se va întâmpla. Sunt îngrijorat pentru că eu nu vreau să ajungem în două, trei luni de zile la mâna instituţiilor internaţionale, să ne finanţăm, atunci ar fi un regres puternic pentru România”, a spus el.

Cîţu a mai precizat că dobânzi mai mari înseamnă şi rate mai mari la bancă, pentru oameni, şi de aceea este îngrijorat.

Despre acuzaţiile aduse de PSD liberalilor pentru modul în care, prin liberalizarea pieţei energiei, au creat o criză, Cîţu a spus: ”Eu nu am auzit aşa ceva. E ciudat să fii într-o coaliţie şi cineva să te acuze de aşa ceva. Eu cred că dacă ei cred că noi suntem partizanii, pot să stea în Opoziţie din nou”

”Guvernarea este întotdeauna un lucru complicat, pe noi ne interesează ca orice soluţie să fie în interesul românilor. PNL este la guvernare şi va milita pentru interesul românilor şi pentru stabilitate şi soluţii”, a mai spus Florin Cîţu.

PSD a transmis, miercuri, într-un comunicat oficial, că ”afirmaţiile tuturor corifeilor de dreapta din guvernările 2020-2021, potrivit cărora liberalizarea va scădea preţurile de vânzare sau că liberalizarea va scădea facturile românilor s-au dovedit simple lozinci, bune doar de postat pe Facebook”, şi că, ”în viaţa reală, vedem că liberalizarea la gaze începută în iulie 2020 a adus românilor preţuri aproape duble”.

”Tot ceea ce au reuşit artizanii liberalizării total nepregătite a fost să ducă România în cea mai mare criză energetică de după 1989! Ei poartă răspunderea uriaşă a exploziei facturilor în plină iarnă. Ei sunt cei vinovaţi de producerea unor situaţii aberante, deoarece au oferit unor companii posibilitatea de specula în voie, la preţuri care converg întotdeauna spre valoarea maximă a pieţei. Adică exact invers decât au promis românilor! PSD le cere acestor lideri politici să-şi recunoască greşelile şi să susţină, măcar în ceasul al 12-lea, revenirea la un sistem reglementat. Este unica măsură ce garantează românilor şi companiilor locale şansa de a trăi fără povara unor facturi energetice prohibitive!”, mai spune PSD în comunicat.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed