Coaliţia pentru Hidrogen Regenerabil lansează o Cartă politică pentru ca Europa să devină liderul mondial în domeniul hidrogenului regenerabil

„Coaliţia pentru Hidrogen Regenerabil, lansată în noiembrie anul trecut, a câştigat sprijinul celor mai inovatoare şi ambiţioase companii din întregul lanţ energetic. Astăzi, lansează Carta politică a Coaliţiei pentru integrarea hidrogenului regenerabil în Europa şi pentru a plasa continentul în fruntea cursei mondiale pentru soluţii ecologice”, a anunţat coaliţia.

Carta politică a Coaliţiei stabileşte fundamentele politice esenţiale pentru a permite extinderea şi absorbţia pe piaţă a hidrogenului regenerabil produs prin electroliză şi electricitate regenerabilă.

„Hidrogenul regenerabil va avea un rol cheie într-un sistem energetic durabil, eficient şi modern al UE. Oferă o oportunitate importantă pentru Europa de a stimula redresarea ecologică, de a crea locuri de muncă şi de a fi liderul mondial în tehnologiile de energie curată. Anul trecut, Comisia şi-a lansat ambiţioasa strategie privind hidrogenul şi sunt foarte fericit să văd că sectorul privat ia măsuri. Trebuie să stimulăm toate verigile din lanţul valoric european al hidrogenului şi tocmai acest lucru şi-a propus Coaliţia pentru Hidrogen Regenerabil prin carta publicată astăzi”, spune Comisarul pentru energie, Kadri Simson.

La rândul său, Giles Dickson, CEO al WindEurope, spune că Europa s-a angajat să-şi decarbonizeze sistemul energetic, iar electricitatea regenerabilă joacă un rol important.

„Dar unele sectoare nu pot fi electrificate. Pentru acestea, hidrogenul regenerabil este veriga lipsă. Energia eoliană reprezintă deja 16% din energia electrică a Europei. Dar Europa va avea nevoie de mai multe parcuri eoliene pentru a satisface cererea de energie electrică regenerabilă şi pentru a-şi îndeplini aspiraţiile de a fi lider mondial în tehnologia şi soluţiile de hidrogen regenerabil”, a declarat Giles Dickson, CEO al WindEurope.

Walburga Hemetsberger, CEO al SolarPower Europe, a precizat că atingerea obiectivelor acordului european necesită implementarea de proiecte de energie regenerabilă pe întregul continent.

„Fiind cea mai rentabilă tehnologie energetică din istorie, energia solară este gata să contribuie la această ţintă ambiţioasă. Cu toate acestea, atingerea decarbonizării complete a Europei necesită hidrogen regenerabil pentru a completa electrificarea directă. Pentru a sprijini locurile de muncă şi hidrogenul pe bază de energie regenerabilă avem nevoie ca reţele electrice din UE să fie mai puternice şi să existe proceduri de autorizare standardizate. Acest lucru va permite Europei să-şi menţină titlul de lider mondial în această tehnologie a viitorului”, a spus Walburga Hemetsberger, CEO al SolarPower Europe.

Coaliţia pentru Hidrogen Regenerabil invită toate întreprinderile inovatoare, de la furnizori de energie şi tehnologie, start-up-uri, antreprenori şi până la participanţi din sectoarele relevante, angajate în atingerea neutralităţii climatice până în 2050, să semneze Carta politică şi să adere la Coaliţie pentru a construi industria hidrogenului regenerabil din Europa.


 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed