Comercianţii vor putea vinde din nou în Piaţa Obor din iulie

„Am luat deja legătura cu preşedinţii consiliilor judeţene din jurul Bucureştiului, dar şi cu primari din aceste zone, pentru a ne ajuta să aducem în piaţă producători, cărora să le alocăm un număr de mese”, a declarat, vineri, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu.

Licitaţia de modenizare a pieţei Obor a fost câştigată de firmele. Practic (lider consorţiul Piaţa Obor Market & Mall), ECE Projektmanagement Romania, Anchor Group, şi Obor Plazza, ca reprezentant al Grupului de firme Elbit Medical Imaging. Investiţia în acest proiect se ridică la 120 milioane euro, susţin edilii.

Primăria a susţinut în mai multe rânduri că există interese ca modernizarea pieţei Obor să nu aibă loc. „Este surprinzător că nimeni nu sesizează stadiul de degradare continuă a Halelor Obor, care este monument istoric şi care sunt deţinute în proprietate de societatea CI CO, evident interesată probabil să blocheze orice alt proiect de construire a unei pieţe agroalimentare puternice în zonă, şi care ar reprezenta un pericol adevărat pentru propriile investiţii”, preciza, anul trecut, Primăria Sectorului 2.

Interesat să blocheze acest proiect ar fi fost, în opinia primăriei, şi un anume Mircea Gheorghiu, care, alături de alte cinci persoane, a constituit Asociaţia Frontului Negustoresc Obor. Edilii sectorului 2 spun că Gheorghiu „deţinea o serie de spaţii în zona Obor, pentru care a refuzat să plătească datoriile contractuale către Administraţia Pieţelor Sector 2, drept pentru care i-a fost reziliat contractul, ducând o intensă activitate de denigrare a autorităţilor locale”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed