Consiliul de Administraţie al Oltchim a respins cererile de eliberare din funcţie a directorilor, cu excepţia lui Roibu

„S-a luat act de cererea domnului Constantin Roibu privind renunţarea la contractul de mandat pentru funcţia de director general al Oltchim şi a fost aprobată încetarea contractului de mandat începând cu 12 septembrie (…)”, se arată într-un comunicat al combinatului chimic transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

 

În locul lui Roibu a fost desemnat directorul general adjunct Radu Olaru să preia conducerea Oltechim, fiind desemnat administrator provizoriu până la numirea altor administratori.

 

Olaru s-a numărat printre directorii care săptămâna trecută au depus cererile de eliberare din funcţie. Cererea lui a fost respinsă.

 

Roibu a demisionat miercurea trecută din funcţia de director general al Oltchim, poziţie pe care a ocupat-o timp de 21 de ani. Concomitent, au solicitat eliberarea din funcţii 15 directori.

 

Oltchim se află în proces de privatizare. Ofertele cu preţul propus de investitorii interesaţi să cumpere combinatul vor fi deschise marţi, 18 septembrie, iar în aceeaşi zi va urma licitaţia cu strigare.

 

În urmă cu două săptămâni Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, şi a creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi Electrica SA, reprezentând 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed