Consiliul Judeţean Cluj propune înfiinţarea Compartimentului de Primiri Urgenţe de Specialitate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase / Investiţie de apeoape 4 milioane de lei

0

”Este o investiţie necesară pe care o realizăm pentru a putea oferi pacienţilor serviciile medicale adaptate problemelor de sănătate cu care se confruntă. Odată cu începerea activităţii în cadrul Compartimentului de Primiri Urgenţe de Specialitate persoanele care se adresează spitalului nostru nu vor mai trebui redirecţionate spre Unităţile de Primire a Urgenţelor ale altor unităţi medicale”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, citat într-un comunicat de rpesă transmsi, luni, de CJ Cluj.

Potrivit documentului citat, prin intermediul proiectului vor fi realizate lucrări de compartimentare, reparaţii şi modernizări ale finisajelor interioare, înlocuirea tâmplăriilor interioare/exterioare, modernizarea instalaţiilor sanitare, termice şi electrice, reorganizarea spaţiilor interioare şi dotarea acestora în acord cu funcţiunea propusă şi normativele în vigoare.

Valoarea totală a investiţiei este de 3.912.910 lei, cu TVA inclus, finanţarea fiind asigurată din bugetul judeţului Cluj, începând cu anul 2024, şi din alte surse constituite potrivit legii.

”În cadrul proximei şedinţe ordinare, forul administrativ judeţean va dezbate proiectul de hotărâre care vizează, inclusiv, suplimentarea bugetului pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase cu suma de 2.000.000 de lei. Banii alocaţi din bugetul Consiliului Judeţean Cluj vor fi utilizaţi pentru modernizarea Camerei de Gardă în vederea transformării în Compartiment de Primiri Urgenţe de Specialitate”, se mai arată în comunicat.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, unitate sanitară aflată în subordinea CJ Cluj, a obţinut deja avizul Ministerului Sănătăţii pentru înfiinţarea Compartimentului de Primiri Urgenţe de Specialitate, precum şi pentru suplimentarea liniilor de gardă aprobate cu câte o linie de gardă continuă în specialităţile Radiologie şi Imagistică Medicală, respectiv Medicină de laborator. Acestea vor deveni funcţionale odată cu începerea activităţii în cadrul Compartimentului de Primiri Urgenţe de Specialitate, accesul permanent la examinările realizate în cele două laboratoare fiind necesar atât pentru persoanele internate, cât şi pentru cele preluate în serviciul de urgenţă.