Coreea de Nord ar pregăti o nouă lansare a unei rachete balistice

0
Coreea de Nord ar pregăti o nouă lansare a unei rachete balistice

‘În baza informaţiilor obţinute, putem concluziona că Nordul a finalizat pregătirile pentru testarea unei noi rachete’, a declarat interlocutorul agenţiei menţionate de presă, indicând că, din punct de vedere tehnic, lansarea ar putea fi efectuată peste o zi, adică miercuri.

 

Coreea de Sud şi SUA intenţionează să urmărească zborul rachetei nord-coreene. Seulul a mobilizat deja două nave militare dotate cu sisteme antirachetă, iar Japonia a desfăşurat de asemenea două nave cu sisteme asemănătoare în Marea Japoniei. Tokyo se pregăteşte de interceptarea rachetei nord-coreene sau fragmente din aceasta în cazul căderii pe teritoriul nipon.

 

Seulul a informat la sfârşitul săptămânii trecute că pe coasta de est a Coreii de Nord au fost transportate cel puţin două rachete balistice. Una din ele a fost montată pe un vehicul echipat cu un dispozitiv de lansare, locul în care aceasta se află nu este cunoscut.

 

Experţii sunt de părere că aceasta ar fi o rachetă balistică de tipul Musudan, cu o rază de acţiune estimată la 3.000-4.000 km. Teoretic, aceasta poate lovi ţinte de pe teritoriul Japoniei şi chiar baza americană din Guam (Oceanul Pacific). Până acum Coreea de Nord nu au mai testat astfel de rachete.