x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

Cristi Danileț este, de azi, eligibil pentru pensionare, la doar 42 de ani: Statul mă plătește mai bine dacă stau acasă

La vârsta de 42 de ani, după 20 de ani în magistratură, judecătorul Cristian Danileț ar fi eligibil pentru pensionare, potrivit noilor Legi ale Justiției. O spune chiar magistratul, care afirmă că statul l-ar plăti mai bine pentru a sta acasă decât pentru a lucra. Nu toți magistrații care sunt eligibili vor depune cerere de pensionare, dar cei mai mulți vor fi tentați, este de părere Danileț.

Author: Mihai Voican | Sursa: DIGI24 | Publicat: 12.10.2018, 14:46

– Am aflat că luni dimineață o să aibă loc o ședință de guvern în care va fi dată OUG pe Legile Justiției. Una dintre modificări se referă la pensionarea anticipată. Era nevoie să ne atragă atenția experții externi?

Cristian Danileț: „Nu este singura problemă din legislația nouă privind statutul magistraților și organizarea judiciară. Noi am atras atenția în timpul dezbaterilor și țineți minte acele proteste în stradă cu privire la faptul că sunt lucruri care încalcă standardele internaționale și care vor afecta eficiența justiției.

Eu, anul acesta fac 20 de ani de experiență, deci aveți în fața dumneavoastră un viitor pensionar, iar statul mă va plăti mai mult să stau acasă decât să lucrez. Când am ajuns în plenitudinea pregătirii mele profesionale și în vârful carierei, statul să ușureze plecarea a peste o treime din judecătorii și procurorii țării înseamnă că lucrurile nu s-au făcut cu cap. E adevărat, nu toți care suntem pensionabili vom depune cerere de pensionare, dar majoritatea vor fi tentați.”

 

 

Articolul integral pe DIGI24