AcasăPoliticCTP anunță declinul total al USR, după demisia lui Cioloș

CTP anunță declinul total al USR, după demisia lui Cioloș

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat gestul lui Dacian Cioloș de a demisiona din fruntea USR. CTP consideră că în acest fel partidul USR își continuă declinul, mai ales după alăturarea cu AUR de la moțiune. Analistul remarcă faptul că fuziunea USR cu PLUS a fost una falsă.

„USR nu are decât de pierdut. Va continua panta descendentă din momentul în care s-a cuplat cu AUR ca să voteze o moțiune de cenzură. De atunci a scăzut în sondaje și acum o să scadă și mai mult după această încăierare. Cumva era inevitabil. Fuziunea dintre cele două partide a fost falsă. A fost făcută cu siguranța echipei Barna că Barna o să fie la conducere, tabăra USR. Ceea ce a răsturnat planul a fost victoria lui Dacian Cioloș.

Cioloș a forțat acum obținerea puterii reale și bineînțeles că nu a obținut-o. Rezultatul nu e niciun câștig pentru Barna și echipa sa, pentru Cioloș cu atât mai puțin; pentru USR-PLUS cu atât mai puțin, ce o să mai rămână din el. Nu are de ce să se rupă pentru că nu au fost intim legate niciodată.

Această fuziune a fost făcută cu scopul de a mări USR. Când nu a ieșit combinația…

Eu nu văd un viitor al acestei formațiuni”, a comentat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

În ceea ce-l privește pe cel care preia interimar conducerea, Cătălin Drulă, gazetarul spune că nu poate reprezenta o soluție pe termen lung.

„Cătălin Drulă nu poate fi o soluție. Acum va trebui să îndeplinească o funcție politică. El nu poate să vină, din câte l-am văzut eu, decât cu o atitudine radicală, brutală, dură cu care USR nu poate câștiga voturi. Are un concurent foarte serios – AUR, care s-a specializat în acțiuni dure. Cu ce să mai vină un USR-Drulă?! Cu niște discursuri violente la adresa actualei puteri?! Aceste discursuri nu pot câștiga printre alegători.

Probabil că o să candideze domnul Drulă în 2024, cu șanse de succes limitate”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Ultimele Articole