CTP, despre ordonanţa militară: Nu sunt sigur că va fi clar pentru aceşti IMBECILI, inconştienţi, CRETINI, iresponsabili, cărora puţini le pasă de ceilalţi

0

Într-un interviu pentru Digi 24, Crstian Tudor Popescu scoate la iveală neclarităţile din ordonanţa militară numărul 2, dar şi temerile autorităţilor care speră să nu piardă capital politic.

 

„Direcţia rămâne, e cea corectă, însă din considerente politice, de imagine, de comunicare, azi a fost aleasă o soluţie intermediară. Adică acea formulare „recomandări” pentru ieşirile din domiciliu. Eu n-am reuşit să înţeleg: acea declaraţie pe proprie răspundere să referă la timpul zilei sau la timpul nopţii? Deci în timpul zilei poţi să ieşi şi să pretinzi că te duci la cumpărături sau că ai o urgenţă medicală, tu având cu totul alte treburi şi nu suferi consecinţe, că este vorba de recomandări”, a declarat gazetarul.

 

Cristian Tudor Popescu nu crede că noile măsuri îi vor împiedica pe români să iasă din case

 

„De asemenea, n-am sesizat sancţiuni în legătură cu circulaţia timpul nopţii sub declaraţia pe proprie răspundere. Declaraţia asta pe proprie răspundere cui o faci? Mă opreşte cineva şi eu completez o declaraţie? Bănuiesc că e un tipizat. După aceea ce fac cu hârtia aia? O iau eu, le-o dau lor? O las la poliţist şi plec în treaba mea şi poliţia ce face, mă urmăreşte? Vă imaginaţi echipaje umblând după fiecare cetăţean prin Bucureşti? Nu prea înţeleg cum e… Mai simplu şi mai dur ar fi fost să se pronunţe cuvântul „interdicţie”, să se abandoneze cuvântul „recomandări”, pentru că nu vor fi foarte eficiente. Inşii care au ieşit şi astăzi se se vânture prin lume, probabil că vor face treaba asta în continuare, fiind vorba de recomandări. Nu cred că vor abandona mulţi dintre ei”, a continuat CTP.

 

Recomandare vs. interdicţie

 

„E destul de probabil ca în curând să fie nevoie de măsuri de felul acesta, pronunţate foarte limpede. De altfel, Raed Arafat a şi spus: luaţi recomandările ca pe obligaţii. E clar că au avut o discuţie înainte, probabil foarte aprinsă şi au zis hai să nu pronunţăm cuvântul interdicţie, pentru imagine, să nu părem dictatură militară, să nu creadă cetăţenii că îi arestăm. Ar fi fost o pierde politică? În capul dânşilor. Altă explicaţie nu există, pentru că au înmuiat în felul ăsta termenul. Pentru că s-au temut să nu piardă nişte capital politic.”, a declarat gazetarul.