Culiţă Tărâţă taie 400 de animale pe zi. În Neamţ

Omul de afaceri Culiţă Tărâţă, proprietarul TCE 3Brazi, a deschis un abator de bovine şi ovine în judeţul Neamţ care are capacitatea de sacrificare de 400 de capete pe zi. Investiţia realizată 100% din surse proprii a fost de 7,5 milioane de euro. Alături de abator Tărâţă a mai construit şi o fabrică de nutreţuri combinate care a costat 4,5 milioane de euro. „Avem două linii de sacrificare. Una e pentru ovine şi are o capacitate de 150 de capete la 8 ore iar alta e pentru bovine cu 50 de capete la 8 ore. În două schimburi sacrificăm 400 de animale pe zi”, a spus, pentru Money.ro, agricultorul. Potrivit acestuia abatorul poate face sacrificări pentru mai multe ferme. Compania sa, TCE 3Brazi, deţine şi o fermă proprie, tot în Neamţ, cu 30.000 de animale, ovine şi bovine.

Culiţă Tărâţă are în construcţie şi mai multe silozuri după construcţia cărora se va putea lăuda că are un grup total integrat ce deţine de la culturi de plante până la produse procesate de origine animală.

În altă ordine de idei agricultorul prevede un an 2011 foarte bun pentru agricultură. „Condiţiile pedo-climatice sunt excelente, deficitul de apă din sol a fost rezolvat, avem toate premisele să fie un an foarte bun. Doar secetă prelungită să n-avem” arată Tărâţă.

Grupul TCE 3Brazi este cea mai mare companie românească din agricultură. Exploatează circa 70.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei şi judeţul Neamţ.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed