Cum a ajutat ministrul Ghinea fosta firmă a secretarului de stat Barna să ia patru proiecte UE

0

Newsweek.ro scrie că Deja celebrele proiecte de “antreprenoriat social” ale lui Dan Barna care au sfârșit în eșec și conflicte de interese (bani acordați propriei surori, de exemplu) au fost realizate prin intermediul firmei Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL. În aceasă firmă, după 2010, asociați erau Dan Barna și Dragoș Jaliu, fiecare cu câte 50%.

 

 

Val de concedieri la stat. Ce li se pregătește bugetarilor

 

 

Pe 16 mai 2016, când Barna a fost numit secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene de către premierul Dacian Cioloș, actualul vicepremier deținea jumătate din Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL iar soția sa, Olga Totolici, era administrator al firmei.

 

 

Abia după o lună și jumătate de la numirea ca secretar de stat, pe 30 iunie 2016, Barna iese din firmă, conform Registrului Comerțului:

“Asociatul Barna Ilie Dan transmite către asociatul Jaliu Dumitru Dragoș toate cele 40 de părți sociale pe care le deține la Societate, fiecare parte socială având o valoare nominală de 10 lei, cele 40 părți sociale având o valoare totală de 400 lei, reprezentând 50% din capitalul social al Societății”.

 

După nici două luni și jumătate, pe 9 septembrie 2016, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, semnează ordinul de ministru 1839 prin care aprobă Ghidul Solicitantului Condiții Specifice “România Start Up Plus”. “România Start Up Plus” era un apel de proiecte finanțat din POCU (Programul Operațional Capital Uman) 2014 – 2020. Proiectele urmăreau dezvoltarea antreprenoriatului de către de către persoane fizice din categorii vulnerabile (șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă).

 

articolul integral aici: