Cum funcționează cardurile de credit?

0

Cardurile de credit sunt instrumente de plată excelente și convenabile. Acestea vă permit să plătiți servicii și bunuri prin împrumuturi de la emitentul cardului de credit. Dacă este folosit în mod responsabil, un card de credit poate fi o formă de credit rapid atunci când nu aveți bani lichizi.

Dar cum funcționează acest instrument? Ce dinamică reglementează operațiunile unui card de credit? Această postare face mai multă lumină asupra modului în care funcționează un card de credit.

Ce este un card de credit?

Un card de credit este un card fizic pe care îl puteți folosi pentru a plăti facturi, pentru a achiziționa bunuri și servicii sau, în funcție de tipul de card, pentru a retrage bani. Vă puteți gândi la el ca la o formă de împrumut pe termen scurt. Atunci când deschideți un cont de card de credit, compania emitentă vă oferă anumite limite. Această limită reprezintă suma de bani pe care compania emitentă vă permite să o utilizați pentru a plăti facturi sau achiziții. 

Creditul disponibil al cardului se reduce atunci când încărcați lucruri pe card. Ulterior, rambursați companiei emitente ceea ce ați cheltuit din limita de credit. 

Tipuri de carduri de credit

Cardurile de credit sunt disponibile în diferite forme. Mai jos sunt prezentate tipurile de carduri de credit disponibile pe piață. 

 • Transfer de sold: Acest card de credit vă permite să transferați un sold restant de pe un alt card de credit și de la o altă companie pe acest card pentru a păstra toate datoriile la un singur emitent și a vă elimina datoriile.
  • Carduri fără dobândă: Acest card este ideal pentru consumatorii care ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a-și achita cardul. Acest card oferă fie o perioadă fixă fără dobândă, cum ar fi 75 de zile, fie o dobândă zero pe card. Cu toate acestea, are un comision lunar pentru cont.
  • Călătorii: Acest card se potrivește călătorilor frecvenți datorită avantajelor sale, cum ar fi punctele sau milele pentru tranzacțiile zilnice și cele legate de călătorie.
  • Recompense: Acest card are stimulente precum cashback, mile de călătorie și reduceri în magazine. Este cel mai bun pariu pentru debitorii care își plătesc integral soldurile lunare. În caz contrar, dobânda poate eroda recompensele.

Principalii actori implicați în tranzacțiile cu carduri de credit 

Este esențial să înțelegeți părțile implicate în tranzacțiile cu carduri de credit înainte de a înțelege cum funcționează. Părțile implicate sunt, de obicei:

 • Furnizorul cardului de credit vă emite cardul de credit.
  • Rețeaua de plată, cum ar fi Visa sau MasterCard, conectează cardul dumneavoastră cu milioane de întreprinderi care acceptă plăți cu cardul de credit. 
  • Comerciantul este afacerea în care cumpărați bunuri sau servicii, cum ar fi un magazin sau o benzinărie. 
  • Banca achizitoare care se ocupă de tranzacțiile comerciantului. Această bancă face legătura între titularii de carduri, emitenții de carduri, rețelele de plată și comercianți pentru o achiziție cu cardul de credit. 

Prin ce se deosebesc cardurile de credit de cardurile de debit?

La prima vedere, aceste carduri sunt identice. Cu toate acestea, ele diferă în multe moduri semnificative. Atunci când cumpărați cu un card de credit, nu cheltuiți banii dumneavoastră, ci banii companiei emitente. Va trebui să plătiți acești bani cu o dobândă convenită. 

Invers, un card de debit este legat de contul dvs. curent. Atunci când cumpărați cu un card de debit, banii sunt deduși din contul dumneavoastră bancar. Nu trebuie să returnați nimic din moment ce vă cheltuiți banii. 

Cele două carduri diferă și în ceea ce privește impactul asupra scorului de credit. Utilizarea unui card de debit nu afectează scorul de credit, deoarece activitățile din contul bancar nu sunt raportate la birourile de credit. 

Cu toate acestea, utilizarea cardului de credit are un impact direct asupra scorului dvs. de credit. De exemplu, unele organisme de scoruri de credit calculează solvabilitatea unei persoane pe baza istoricului de plăți, a utilizării creditului, a vechimii creditului și a noilor solicitări de credit. 

Astfel, efectuarea la timp a plăților cardurilor de credit aduce beneficii scorului de credit, în timp ce întârzierile îl afectează. De asemenea, menținerea unei limite de credit scăzute are efecte pozitive asupra scorului dumneavoastră, în timp ce depășirea acesteia vă afectează scorul de credit. Ar trebui să vă plătiți cardul de credit la timp și integral pentru a vă menține un rating bun. 

Cele două carduri diferă, de asemenea, în funcție de protecția împotriva fraudei. Legile federale oferă mai multă protecție împotriva fraudei pentru cardurile de credit decât pentru cele de debit.

Cum funcționează un card de credit?

Deci, cum funcționează un card de credit? Puteți utiliza un card de credit pentru a face achiziții online și pentru a plăti facturi. Atunci când folosiți acest card, detaliile dumneavoastră sunt trimise băncii comerciantului. Această bancă primește autorizația de la rețeaua de carduri de credit pentru a procesa tranzacția în așteptare. Firma emitentă a cardului verifică informațiile dumneavoastră și poate aproba sau respinge plata. 

În cazul în care firma emitentă aprobă tranzacția, plata este efectuată către comerciant. Această tranzacție reduce creditul disponibil al cardului dumneavoastră cu suma tranzacției. La sfârșitul ciclului de facturare, firma emitentă vă trimite un extras de cont care indică tranzacțiile lunare, soldurile anterioare, soldurile noi, plata minimă datorată și data scadenței.

Compania emitentă vă oferă o perioadă de grație pentru a plăti ceea ce datorați. Această perioadă reprezintă intervalul de timp dintre datoria de cumpărare pe cardul de credit și data scadentă indicată pe extrasul lunar. Dacă plătiți la timp suma datorată, nu va trebui să achitați nicio dobândă la plată. 

De cele mai multe ori, va trebui să efectuați plățile în aceeași zi în fiecare lună. Dacă data scadenței cade într-un weekend sau într-o sărbătoare, va trebui să plătiți suma datorată în următoarea zi lucrătoare. Întotdeauna este mai bine să plătiți sumele restante la sau înainte de data scadentă pentru a vă menține o situație bună a creditului. 

Cu toate acestea, dacă întârziați plățile lunare, compania emitentă vă va percepe o dobândă. Rata anuală efectivă (APR) a cardului de credit arată costul anual al soldului. Rata anuală anuală efectivă a cardului cuprinde rata dobânzii și alte cheltuieli, cum ar fi comisioanele anuale, în cazul în care cardul dvs. le are. 

Concluzie 

Un card de credit este un instrument convenabil care vă permite să faceți cumpărături online și offline fără a avea grija de a purta numerar. Este, de asemenea, o altă formă de credit rapid atunci când nu aveți bani lichizi. Cu toate acestea, trebuie să îl folosiți în mod responsabil pentru a vă îmbunătăți situația creditului. Efectuarea de plăți la timp, integrale și regulate vă poate face mai atractiv pentru creditori. Sperăm că informațiile pe care le-am împărtășit în această postare vă vor ajuta să folosiți acest instrument în mod responsabil și să îi maximizați beneficiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.