Cum înveți să îți protejezi banii și datele personale la un curs de securitate cibernetică?

0
curs securitate cibernetica

Atacurile cibernetice produc numeroase daune în lumea întreagă, astfel încât protecția împotriva infractorilor virtuali devine o prioritate absolută pentru oricine lucrează în mediul de business actual.

În România, poți învăța cele mai bune strategii de apărare dacă participi la un curs securitate cibernetica organizat de Brightway®, care încă din 2004 gândește, creează și pune în aplicare multiple programe de dezvoltare personală și profesională.

Principalele tipuri de amenințări la adresa securității virtuale

Tot mai frecvente sunt, în ultima vreme, atacurile de tip phishing, care implică trimiterea de e-mailuri sau mesaje false, care par a proveni de la surse de încredere, fără ca lucrurile să stea așa în realitate. Scopul este convingerea utilizatorilor să dezvăluie informații personale sau oficiale, precum parole, numere de card de credit sau alte detalii bancare. Prin această metodă, infractorii obțin acces neautorizat la conturile victimelor.

La un curs de securitate cibernetică înveți să te aperi și de atacurile de tip ransomware, care constau în blocarea accesului utilizatorilor la propriile date sau sisteme, până când autorilor atacului le este plătită o răscumpărare, numită în engleză „ransom“, termen de la care vine denumirea acestor atacuri. Dincolo de pagubele inerente, foarte grav este faptul că nici măcar plata răscumpărării nu garantează întotdeauna recuperarea completă a datelor.

Atacurile DDoS (prescurtare de la Distributed Denial of Service) constau în suprasaturarea unui server sau a unei rețele cu un volum mare de trafic, astfel încât utilizatorii legitimi nu mai pot să acceseze serviciile respective. Astfel poate fi afectată puternic funcționarea unui site web sau a unei aplicații online, cu un profund impact negativ asupra reputației și situației financiare a afacerii respective.

Dacă te înscrii la un curs de securitate cibernetică înveți, de asemenea, cum să faci față la așa-numitul malware sau software rău intenționat. Este vorba despre programe sau coduri create de infractori special pentru a accesa, a modifica, a distruge sau a fura datele utilizatorilor de bună credință. Prin această metodă se înregistrează anual mari pagube financiare și pierderi de date, în lumea întreagă.

Ce riști dacă nu te înscrii la un curs de securitate cibernetică?

În cazul în care nu te familiarizezi cu toate aceste modalități de acțiune ale infractorilor și nu iei măsurile necesare pentru a le face față, riști să suferi daune majore.

Este vorba, de exemplu, despre pierderea unor date confidențiale. Hackerii pot să șteargă, să corupă sau să fure informații valoroase, pe care le vor folosi în propriile interese, care nu sunt deloc curate.

Un risc cât se poate de serios este reprezentat de furtul de bani. Unii atacatori vizează în mod direct sistemele financiare ale unei companii, încercând să fure fonduri sau să efectueze tranzacții neautorizate, cu consecințe grave asupra stabilității financiare pe termen scurt, mediu și lung.

Se înregistrează astfel un impact negativ major asupra relațiilor cu clienții și partenerii de afaceri, care pe viitor vor deveni mai reticenți cu privire la continuarea colaborării sau la furnizarea de date personale.

Nu da dovadă de pasivitate, pentru a nu suferi astfel de daune! Înscrie-te la un curs securitate cibernetică, pentru a învăța cum să îți protejezi banii, datele și reputația!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.