Cum obții cei mai pufoși papanași. Ingredientul care le schimbă textura complet

Cum obții cei mai pufoși papanași. Ingredientul care le schimbă textura complet. Rețeta pentru papanași nu este deloc una complicată, atunci când știm foarte clar de ce ingrediente avem nevoie.

Bicarbonatul de sodiu este cheia pentru papanași pufoși și de asemenea, brânza trebuie să fie și ea cât se poate de proaspătă pentru un gust aromat.

Ingredientele pentru papanași sunt următoarele:

Cum obții cei mai pufoși papanași. Ingredientul care le schimbă textura complet

500 gr branza de vaci proaspata (foarte bine scursa, sa aiba bulgarasi)
100 gr zahar
2 oua
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1 esenta vanilie
200 gr faina
smantana
dulceata

Pentru prepararea papanașilor prima oară amestecăm brânza cu zahărul și bicarbonatul de sodiu. De abia
apoi se adaugă ouăle și vanilia, iar făina de abia la final.

Totul se amestecă foarte bine la mixer, sau cu telul, într-un mod alert. Făina trebuie pusă cu grijă. Daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina în compozitie.

La final, aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios. Punem o tigaie cu ulei șa încins apoi, iar din aluat formăm niște bile cât pumnul, în mijlocul cărora facem o gaură cu ajutorul degetului.

Focul trebuie dat la mărime medie în momentul în care papanașii se pun la prăjit. Vor fi făcuți pe ambele părți până se rumenesc, adică totul va dura vreo cinci minute.

La final se servesc cu smântână, dulceața și chiar și ciocolată, după preferințe.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed