Cum recunoaște câinele un om rău. Au capacitatea de a citi comportamentele persoanelor

Cum recunoaște câinele un om rău. Au capacitatea de a citi comportamentele persoanelor. Câinii sunt animale cât se poate de complexe.

Ei pot să citească comportamentele și emoțiile oamenilor. De aici știm foarte bine că un câine poate să recunoască un om bun, dar și unul rău.

Poate ți s-a întâmplat și ție să vezi că un câine atacă o persoană, sau latră la ea, fără niciun motiv întemeiat.

Ce nu știai însă este că în general, câinii pot să identifice oamenii care au un comportament ostil, furios sau negativ, bazându-se pe semnalele nonverbale, cum ar fi tonul vocii, postura corpului și limbajul mâinilor.

Mai exact, ei pot de asemenea să reacționeze la mirosurile emise de oameni, care pot varia în funcție de starea lor emoțională.

Cum recunoaște câinele un om rău. Au capacitatea de a citi comportamentele persoanelor

Comportamentul unui câine în prezența oamenilor răi poate varia. Unii câini pot deveni mai retrași sau încerca să aceste persoane,, în timp ce alții pot deveni mai agitați sau defensivi. Este important să înțelegem că reacțiile câinilor la oamenii răi pot fi influențate și de experiențele lor anterioare și de socializare.

Studiile au demonstrat că unii câini pot să simtă și când mințim. Un studiu spre exemplu cu mai mulți stăpâni a avut rezultate neașteptate.

Stăpânii câinilor care au participat la experiment au fost rugați să le arate animalelor o cutie plină cu mâncare. Ei au fost bucuroși de ceea ce au găsit, după ce au cercetat cutiile. Peste câteva minute, le-au fost arătate cutii de hrană goale, iar câinii au fost dezamăgiți.

Încrederea în stăpânii lor a dispărut, iar când le-a fost arătată o nouă cutie cu hrană, ei nu s-au mai apropiat, știind că va fi goală. Toate animalele au avut un comportament similar în fața cutiilor goale și nu au mai avut încredere să cerceteze cutiile.

O a doua parte a experimentului a constat în interacțiunea cu alte persoane. Participanții au ieșit cu câinii la plimbare, iar când străinii vorbeau cu aceștia și ofereau indicațiile necesare, ofereau și patrupedelor o gustare.

Persoanele care au avut un comportament violent cu stăpânii și au vorbit mai dur, în momentul în care au vrut să le ofere câinilor o gustare, au refuzat-o, având o atitudine ostilă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed