Cum redai un aer nou telefonului tău S21

0

La începutul anului trecut se lansa Samsung S21 și mulți utilizatori încă au rămas la acel model, având în continuare specificații tehnice de top, neavând prea multe motive să facă trecerea spre noile modele. Având în vedere că întreaga planetă a traversat o perioadă grea cu pandemia și schimbările economice din ultimul timp, schimbarea telefonului la fiecare jumătate de an sau la un an a fost amânată de utilizatori.

Între timp a fost lansată și seria S22, dar vom discuta în acest articol despre diverse accesorii  prin care putem proteja telefonul pentru o folosire pe o perioadă mai lungă de timp în condiții optime, fără să întâmpinăm probleme de funcționalitate sau fără să îl spargem sau zgâria. Printre acestea se vor număra acumulatori, huse, folii pentru Samsung S21.

Pentru a proteja exteriorul, avem mai multe opțiuni de protecție, atât pentru ecran cât și pentru spatele telefonului. Foliile de protecție sunt clasate pe mai multe niveluri de protecție, în funcție și de materialele din care sunt făcute. Unele sunt realizate din plastic altele din sticlă securizată, iar altele din sticlă flexibilă sau chiar din silicon, fiecare având roluri diferite, utilizatorii având de ales dintr-o gamă variată atât când vine vorba de produse cât și de prețuri.

Pentru că ecranul nu este singura zonă sensibilă, trebuie să protejăm și colțurile telefonului pentru a prelua eventualele șocuri și căzături, cât și spatele ce se poate zgâria sau sparge, uneori loviturile afectând și componentele hardware, afectând ulterior funcționalitatea telefonului. Când alegem o husă de protecție trebuie să avem în vedere nivelul de protecție pe care ni-l dorim, unele având zone întărite sau chiar mai mult material cauciucat pentru a prelua șocurile. Husele sunt și ele fabricate din mai multe materiale, unele fiind mai plăcute la atingere cum sunt cele din piele sau material textil, dar și unele ce au doar rol de protecție, nefiind neapărat frumoase. Aceste huse pot fi și de tip cărticică, ce acoperă și partea frontală, uneori total, alteori parțial, lăsând să se vadă ceasul sau notificările printr-o zona transparentă.

După o utilizare îndelungată, însă, este posibil ca telefonul sa nu se mai comporte ca în prima zi, aplicațiile având întârzieri și simțind nevoia de un aer nou. Durata de viață a bateriei scade, nu vă mai puteți bucura de aceeași autonomie, conectorul USB-C poate suferi mici probleme de la încărcarea prin fir ce se face zilnic sau poate uneori mai des de atât.

Atunci există și metode de a avea acel aer nou. Puteți să faceți un backup pentru toate fișierele personale (foto/video/agendă) și puteți aplica o resetare din fabrică a telefonului, având atunci acea senzație de a o lua de la zero, însă pentru a vă bucura in totalitate de noul telefon, puteți schimba cu costuri minime acumulatorul telefonului dar și mufa de încărcare.

Prin utilizarea responsabilă și prin luarea micilor măsuri de protecție sau schimbarea unor piese ce își pierd proprietățile în timp și nu mai funcționează conform dorințelor noastre, putem să prelungim durata de viață a dispozitivului pe care îl folosim cel mai des, economisind în acest fel o sumă mare de bani pe care i-ați fi dat pe un nou telefon. Iar când ajungeți la acel moment, veți putea recupera o parte importantă din investiție din vânzarea telefonului actual dacă acesta a fost bine protejat și nu prezintă zgârieturi sau lovituri.