Cum se face supa cremă de dovlecel. Rețeta cea mai simplă

0

Cum se face supa cremă de dovlecel. Rețeta cea mai simplă. Vrei o supă cremă fără carne și bogată în proteine și dar și vitamine? Supa cremă de dovlecel ar putea fi alegerea cea mai bună.

Pentru a prepara supa cremă de dovlecel, ingredientele necesare sunt următoarele:

  • 1 kg dovlecei
  • 3 cartofi
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 tija de telina
  • 30 g unt (80% grasime)
  • 500 ml supa concetrata de pui sau de legume (optional apa fierbinte)
  • 1 foaie de dafin
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare și piper alb

Cum se face supa cremă de dovlecel. Rețeta cea mai simplă

Prima oară se curăță dovleceii de coajă, având în vedere că aceasta este amară. Ulterior, ei vor fi tăiați în cuburi, iar celelalte legume se pregătesc și ele.

Ceapa va fi tăiată mărunt, usturoiul la fel, iar țelina de asemenea. Cartofii vor fi și ei curățați și tăiați în cuburi mari. Se ia apoi o cratiță unde se încinge uleiul, se adaugă untul, iar după ce se topește se adaugă ceapa alături de un praf de sare.

De abia când ceapa se înmoaie adăugăm și usturoiul alături de țelină. După ce legume sunt înmuiate și ele se pun și cartofii, amestecăm bine, iar după vreo 5 minute se adaugă și dovleceii, alături de supa concentrată de pui ori legume și foaia de dafin.

Cum se face supa cremă de dovlecel. Rețeta cea mai simplă

Dacă vrei un preparat fără carne, atunci folosește supa de legume. Se mai adaugă apă, iar după ce cartofii au fiert se ia un mixer și totul se amestecă foarte bine.

Înainte de a amesteca însă, ai grijă să scoți foaia de dafin din preparatul tău. Poți savura supa cremă de dovlecel alături de niște pâine prăjită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.