Cum se prepară gemul de căpșune. Detaliul care îi schimbă textura

0

Cum se prepară gemul de căpșune. Detaliul care îi schimbă textura. Ne aflăm în perioada în care căpșunile sunt la mare căutare. Acestea au început deja să fie coapte, astfel că multe gospodine se pregătesc deja pentru a face gemul.

Gemul de căpșune este delicios și de asemenea, nu e nici greu de preparat. Este important să avem fructe proaspete pe masa din bucătărie, care să fie complet curate.

De asemenea, pentru un gust mai aromat, un ingredient secret este vanilia, care va face cu siguranță diferența. Ingredientele necesare pentru gemul de căpșune sunt următoarele:

Cum se prepară gemul de căpșune. Detaliul care îi schimbă textura

-1 kg fructe coapte, cantarite dupa ce au fost curatate de codite
-300 g zahar (intre 200-600 g)
-cateva felii de lamaie
-vanilie (optional)

Iar modul de preparare este simplu și nu durează mai mult de două ore. Căpșunile se spală, se înlătură codițele și partea albă. Se taie în bucăți mici.

Cum se prepară gemul de căpșune. Detaliul care îi schimbă textura

Ulterior pregătim o cratiță unde punem căpșunile, alături de zahăr, sucul de la lămâie, dar și vanilia. Se lasă să stea 30 de minute, iar apoi cratiță va fi pusă pe foc mediu.

Întreaga compoziție trebuie să fiarbă maxim 40 de minute, fiind amestecată din când în când. Se va forma o spumă care trebuie îndepărtată, așa că fiți atenți la ea.

Separat, se fierb câteva borcane și se lasă la uscat. După ce trece timpul de fierbere, gemul se adaugă în borcane. Pentru cei care vor însă fructe mai mici, pot să le obțină introducând compoziția într-un blender.

Gemul se lasă la răcit în borcane într-un spațiu răcoros și departe de razele soarelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.