AcasăEconomie„Cumpăraţi produse româneşti!” Multe firme vor să producă, NU să-şi trimită angajaţii...

„Cumpăraţi produse româneşti!” Multe firme vor să producă, NU să-şi trimită angajaţii în şomaj

În faţa situaţiei fără precedent cu care se confruntă economia, antreprenorii fac un apel la colaborare în mediul de business, la evitarea blocajului financiar şi a disponibilizărilor de personal. 95% din economia românească este formată din microîntreprinderi şi firme mici, cu 1-20 angajaţi.

 

Pentru mulţi dintre antreprenori, coronavirusul a însemnat mai mult decât restricţiile sociale. S-au văzut pus în faţa unui blocaj fără precedent, ce poate conduce la faliment. Într-un apel lansat pe internet, antreprenorii susţin că nu este timpul pentru shut-down în economie.

 

Nu este timpul pentru închiderea business-urilor, pentru şomaj tehnic. Este timpul pentru a strânge rândurile şi a construi proiecte de colaborare.

 

,,Avem o firmă mică de training, organizare evenimente B2B si consultanţă şi ni s-au redus afacerile cu 100%’’, spune Ligia Neacşu, de la Best Smart Consulting. ,, Cam toţi antreprenorii cu firme mici cu activitate în HORECA, organizare evenimente, training, consultanţă sunt în colaps. Mai bine zis ne paşte insolvenţa. Noi vrem să continuăm, să plătim salariile, pentru că angajaţii mei au familii şi cheltuieli. Nu pot trăi din şomajul tehnic. Noi vrem să continuăm să ne plătim taxele, să asigurăm statului banii din care să lupte cu epidemia. Noi nu dezarmăm’’, afirmă antreprenorul, citat de adevarul.ro. 

Ultimele Articole