DAL Travel: Cele mai căutate destinaţii europene pentru sărbătorile de iarnă sunt Londra, Paris, Berlin, Suedia şi Finlanda, iar cele mai vândute revelioane în ţările exotice sunt pentru Indonezia şi Marea Caraibilor

”Din ce în ce mai mulţi români preferă circuite care includ Crăciunul şi Revelionul. Deşi ne aflăm în plin sezon estival, sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi rapizi. Turiştii care doresc să îşi aleagă destinaţia dorită pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă şi în special a Revelionului, pot să-şi achiziţioneze de pe acum pachetele turistice, mai ales dacă au un buget pregătit”, potrivit consultanţilor DAL Travel, unul dintre cei mai mari touroperatori din România cu produse turistice tip premium înfiinţat în anul 2000 şi membru al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

”Rezervarea din timp este mult mai avantajoasă decât oferta tip last minute. Atenţie: de obicei, de Revelion nu există oferte tip last-minute, cu reduceri, deoarece gradul de ocupare este ridicat, cererea este foarte mare, mai ales pentru destinaţiile externe de top, solicitate de către turişti din toată lumea. Fireşte, nu doar românii aleg astfel de destinaţii, ci şi germanii, britanicii, americanii, francezii etc., iar vesticii au educaţia de a-şi achiziţiona din timp pachetele turistice, cu cel puţin 6 luni înainte”, arată compania.

Din ce în ce mai mulţi români preferă să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în cadrul unor circuite în destinaţii exotice, dar şi europene.

„Avem deja mulţi turişti care se interesează în legătură cu ofertele sărbătorilor de iarnă şi deja o parte au început să rezerve. Sunt deja înscrieri pentru programele care includ Pieţele de Crăciun din Europa dar şi pentru programele de Revelion recent lansate. În general, turiştii noştri preferă să petreacă Revelionul în destinaţii calde, exotice, dar avem din ce în ce mai mulţi turişti care aleg şi programele care combină Crăciunul cu Revelionul. Aceştia profită de o vacanţă mai lungă, „scapă” de goana după cadouri şi de toate obligaţiile casnice din acea perioadă, conform spuselor celor care aleg această combinaţie. Pe de altă parte, numărul românilor care aleg circuite turistice care se vor derula în perioada Revelionului, dorind să petreacă sărbătorile de iarnă în mod activ, este în creştere. Mă bucur că şi turiştii români încep să rezerve din timp, în special pentru perioadele sărbătorilor, conştientizând că altfel riscă să nu mai găsească locuri pentru destinaţia dorită. Turiştii din SUA şi Europa occidentală rezervă pentru perioada care include Revelionul şi cu un an înainte”, subliniază Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

La ora actuală, cele mai vândute revelioane în ţările exotice sunt pentru Indonezia – Insula Bali&Insula Lombok, mai ales că această destinaţie de-abia s-a deschis după doi ani, urmate de Croaziera de Crăciun şi Revelion în Marea Caraibilor şi de Crăciun în Ecuador şi Revelion în Galapagos.

Printre cele mai solicitate pachete turistice din Europa sunt Crăciunul la Edinburgh şi Revelionul la Londra, dar şi clasicul Revelion la Paris.

Alte destinaţii căutate de Revelion sunt ţările Americii Centrale şi de Sud, precum Mexic, Panama, Nicaragua, Costa Rica, Argentina, Uruguay, Columbia şi Brazilia, dar şi ţările africane precum Kenya, Tanzania, Zanzibar, Senegal şi Africa de Sud. Sunt cereri şi pentru Statele Unite ale Americii (Revelion Las Vegas şi Los Angeles) dar şi pentru ţări din Asia, care şi-au deschis recent graniţele pentru turism, precum Thailanda, Malaezia, Singapore şi Indonezia (în special Bali).

Cele mai căutate destinaţii europene de sărbători sunt, alături de Londra şi Paris, Berlin, Suedia şi Finlanda (Revelion la Marea Baltică), Georgia, Albania, Portugalia dar şi Gran Canaria (Spania) şi Azore şi Madeira (Portugalia).

Printre destinaţiile „mai apropiate”, sunt căutate Egipt, Maroc, Tunisia, Liban, Iordania, Iran, Turcia (Cappadocia) şi Emiratele Arabe Unite.

DAL Travel lansează şi un produs inedit, post-Revelion: Croazieră în Antarctica. Aceasta se va desfăşura între 2 şi 23 ianuarie şi va fi operată de către vasul de croazieră Sapphire Princess al companiei Princess Cruises – una dintre cele mai de top companii de croazieră din lume. Îmbarcarea va avea loc în Buenos Aires (Argentina), iar traseul va include Montevideo – Insulele Falkland – Antarctica: Strâmtoarea Drake – Arhipelagul Palmer – Canalul Schollart – Golful Paradisului – Strâmtoarea Gerlache – Paradise Harbor – Capul Horn – Ushuaia – Punta Arenas – Fiordurile Chiliene – San Antonio – Valparaiso – Vina del Mar – Santiago de Chile. Croaziera este extrem de solicitată de către turiştii din toată lumea, fiind unul dintre cele mai căutate produse turistice din lume. Costul unui astfel de pachet turistic este de 4.340 de euro, spun reprezentanţii companiei.

 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri