Dan Radu Ruşanu spune că PNL poate guverna din toamnă alături de PSD cu orice fel de compromisuri

Ruşanu a afirmat că ar putea fi reluat şi proiectul prin care primarul Sibiului, Klaus Johaniss, să fie propus pentru funcţia de premier, transmite corespondentul NewsIn.

„Sperăm ca, printr-o moţiune de cenzură împreună cu PSD, la începutul sesiunii parlamentare din septembrie, să reuşim să schimbăm guvernul Boc cu un guvern PNL-PSD, care să încerce să diminueze efectele negative ale crizei economice prelungite din România. În politică nimic nu este ireconciliabil şi orice compromis este posibil pentru a ajuta la ieşirea României din această criză prelungită“, a declarat Dan Radu Ruşanu.

Vicepreşedintele PNL a mai susţinut că orice guvernare comună presupune un program de guvernare comun, acest lucru urmând să fie aplicat în cazul unei guvernări PNL-PSD. „În acel program de guvernare se pot stipula toate aceste angajamente. Categoric, vom avea un premier independent cu susţinere din partea celor două partide politice. Am mai avut odată un proiect comun cu Klaus Johannis, putem să reluăm acel proiect“, a mai declarat Ruşanu.

Liderul liberal a spus că nu este important ce îşi doreşte PSD sau PNL în privinţa alegerilor anticipate, afirmând că„un singur om în ţara aceasta, conform constituţiei în vigoare, poate să stabilească declanşarea alegerilor anticipate: cetăţeanul“.

„Suntem două partide cu ideologii diferite, la stânga este PSD, la dreapta este PNL. E normal ca pe două doctrine şi două ideologii diferite să fie aceste neconcordanţe. Putem să facem orice compromis pentru a putea ajuta România să iasă din acest marasm economic pe care îl traversăm şi de care cetăţenii acestei ţări se izbesc în fiecare zi şi care se accentuează de la o zi la alta“, a declarat vicepreşedintele PNL, care a mai spus că liberalii nu pot intra la guvernare alături de PDL cât timp Traian Băsescu „coordonează acest partid“.

Dan Radu Ruşanu a mai declarat la Arad că PNL şi PSD au suficienţi parlamentari pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, dar nu exclude şi voturile din partea celor de la PDL, fără a încerca să atragă voturile celor de la UDMR. „O să atragem parlamentari din PDL mai repede decât din UDMR. Avem şanse mai mari“, a susţinut Ruşanu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri