Dan Tesloianu, medicul cardiolog din Iaşi acuzat că reutiliza stimulatoare cardiace de la pacienți decedați, a fost reţinut pentru 24 de ore

Cardiologul Dan Tesloianu, acuzat de procurori că a reutilizat dispozitive medicale intracardiace reciclate de la persoane decedate, a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului General. Aceștia vor solicita astăzi, 18 februarie 2023, Tribunalului București arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii au identificat că numărul pacienților care au primit astfel de proceduri a ajuns la 238 potrivit unor surse judiciare, în creștere de la 170 de pacienți, număr anunțat cu o zi în urmă.

Descinderi la Iaşi şi alte trei judeţe

Vă aducem aminte că autoritățile au realizat, vineri dimineață, 17 februarie, 24 de percheziții în trei județe, inclusiv la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Sf. Spiridon Iaşi și la Spitalul Militar Regina Maria din municipiul Brașov, într-un dosar cu acuzații de dare de mită, fals și înşelăciune.

Medicii cercetați sunt suspectați că au operat mai mulți pacienți pe inimă, montând stimulatoare cardiace de la persoane decedate. În vizorul procurorilor au intrat cardiologul Dan Tesloianu, din Iași, și Eduard Belu, care lucrează la Secția de Cardiologie din cadrul Spitalului Militar Regina Maria din municipiul Brașov.

Dan Tesloianu a mai fost acuzat în trecut de luare de mită în formă continuată. Dosarul a fost clasat de fostul șef al DNA Iași, Emilian Eva, care a ajuns ulterior să fie anchetat pentru vânzarea unor tablouri obținute de la doctorul Tesloianu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed