De ce DISPAR din comerţ roşiile româneşti, zemoase şi gustoase

Sunt din ce în ce mai mulţi cumpărători care merg în pieţe şi doresc să cumpere roşii crescute în grădinile din România nu numai pentru gustul lor, ci mai ales pentru a evita riscul de a înghiţi odată cu salata de roşii cine ştie ce chimicale şi substanţe ce au rolul de a colora produsul.

 

Din păcate, pleacă de cele mai multe ori dezamăgiţi de la standurile cu tomate, după ce află că sunt importate sau produse în ţară dar din hibrizi străini.

 

Roşiile româneşti, care nu sunt forţate în perioada de vegetaţie, nu au deloc aspect comercial. Pot fi crăpate, au nervuri evidente, codiţele strâmbe şi chiar mici pete de la insectele ce le-au atacat înainte să se coacă, sunt cele mai bune.

 

Toate soiurile tradiţionale de tomate au forme neregulate iar dacă ai norocul să vezi la o tarabă roşii din acelaşi soi, dar de diverse dimensiuni, cu coaja uşor crăpată sau ondulate la codiţă, poţi să fii sigur că sunt soiuri autohtone.

 

mai multe, pe adevarul.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed